Billede1

Lad det være sagt med det samme, når man tjekker ind på sheriffens kontor, på adressen Noret 2, 4970 Rødby, så skal man være forberedt på lidt af hvert, og ikke mindst på noget helt anderledes, bedst som man står og chekker ind, lyder der skud, campingmutter fortrækker ikke en mine, hun er så vant til at nogle småskøre voksne mennesker klædt i cowboyens standardudstyr, læderstøvler, jeans, skjorte, halstørklæde, stentson hatten og selvfølgelig den karakteristiske seksløber, løber rundt og skyder vildt omkring sig, og røver toget som fragter sagesløse børn og voksne rundt på pladsen 2 gange om dagen.

Billede2

Campingpladsen der ligger på sydspidsen af Lolland, og bære navnet Western Camp, er bygget op omkring western temaet, og hånden på hjertet, det er gennemført, og det faktisk overalt. Bygninger og hele stilen er lavet som taget ud en bedre John Wayne film, så har du et ønske om at træde tilbage til midten af 1800 tallets wild west, men stadig have træk og slip, så er dette stedet.
Det første man møder når man ankommer til pladsen er et af de karakteristiske kaktusser, som man ser en del steder på pladsen, kaktussen leder ofte en på rette spor, eller giver en informativ oplysning, sjovt og godt fundet på, bemærk også gribben der sidder og våger efter sit næste ådsel.

Sheriffens kontor ligger lige ved indkørslen til pladsen, og er hyggeligt indrettet, man forventer faktisk bare at John Wayne kommer slentrende ud fra baglokalet.

Efter at være chekket ind var det, bare ned og få vognen på plads, og så stod den ellers på opdagelse.

Pladsen er rimelig plan, og opdelt i både lommer til 4 – 6 vogne, større åbne områder men også masser af små parceller som ligger hyggeligt ind imellem bevoksningen.

Og skulle der komme rigtig mange, så er der på pladsen, et temmelig stort område som kan inddrages til stævner, hestevognsvæddeløb og hvad man nu ellers kan finde på i det vilde vesten.

På pladsen er der også nogle lange murstensbygninger, som kan bruges til overnatning fx ved meget store arrangementer.
Pladsen rummer desuden også et meget stort festlokale med stort køkken og eget kølerum.
Og når man nu er i det vilde vesten, så skal man da også bo på prærien.

Billede3

Denne del af pladsen ligger lige bag ved receptionen (sheriffens kontor), Saloonen, scenen og en af servicebygningerne.

Billede4

”Vores” lille hyggelige parcel på Prærien.

Når man bevæger sig ud på pladsen, er man ikke i tvivl, her er der tale om noget unikt, og ikke nogen tvivl om at de som vælger og ligge her, de gør det helhjertet og går ind i hele temaet med sjælen. Hvilket jo selvfølgelig er med til at gøre helheden og pladsen unik.

Billede5

Billede6

billede7

Mange steder ser man en kreativitet som er lidt ud over det sædvanlige, men alle de skøre ideer, er alle i tråd med stilen og temaet, hvilket gør at helhedsindtrykket ikke bliver ødelagt, og det syntes vi er en dejlig ting.

Billede8

Billede9

Dette udekøkken er lidt ud over det sædvanlige, bemærk stolene, det er sadler, kisten for enden er ”dåse skraldespanden”.

Billede10

To nordmænd, bruger hvert år deres sommerferie, og bor som ægte cowboys i deres telte, og bedriver ellers tiden med at røve toget, hænge ud i saloonen og…

Som tidligere nævnt er pladsen meget gennemført. På pladsen er der en del udlejningshytter, disse er heller ikke lige dem man typisk ser

Billede11

Billede12

Det de små detaljer der tæller, og dem har man bestemt ikke været blinde for her

Billede13

Billede14

Ikke kun for de voksne er der kælet for detaljerne, se blot denne vippe

Billede15

Hele temaet og kulturen omkring pladsen oser selvfølgelig også af country musik, og med jævne mellem-rum optræder diverse kunstnere på pladsen, som bag sheriffens kontor selvfølgelig har den obligatoriske saloon, men også en meget stort spiseområde, med masser af bænkeborde, og som alle steder på pladsen, en helt speciel atmosfære. En ting som vi bemærkede straks, vi ved alle at børn ikke sidder stille ret længe når der er masse af legekammerater, her har man bag sceneområdet, lavet en lille legeplads, børnene er tæt på, og kan faktisk larme og lege lige så tosset de vil, uden at det er forstyrrende inde i spiseområdet. Det er rart både for børn og voksne.

Billede16

Scene og spiseområde med saloonen i baggrunden


Billede17
Og selvfølgelig det obligatoriske hotel Gitterly

Billede18

Selv bålstedet foran gitterly følger temaet – sheriffstjernen og Lucky Luke

Billede19

Som nævnt har pladsen et lille tog der kører rundt på pladsen 2 gange dagligt, toget udsættes jævnligt for røveri, med kraftig skyderi, til stor morskab for alle.

Som sagt så emmer hele pladsen af atmosfære og det er ikke uden grund man siger der er højt til loftet, for det er der virkeligt, vi kan ikke mindes og have oplevet en atmosfære der bare ligner andre steder.
Man kan beskrive det, og man kan vise billeder, men intet slår den oplevelse det er og være der selv, vi kan kun anbefale at man prøver pladsen, og har man bare en lille drengerøv i sig, eller har børnene med, så er det her et hit.

Servicebygningerne er udefra selvfølgelig også holdt i stillen, men indvendig er de rene, pæne og funktio-nelle.

Skulle du tage Fido med, så tænk over om Fido er skudræd, det kan give lidt problemer for både mennesker og dyr. For dem som har valgt og tage Fido med er der selv her midt i den rå og barske western natur tænkt på det der hænger i den anden ende af Fidos snor, og som selvfølgelig husker og samle op når Fido skal af med det der er kommet ind i den anden ende, nok den eneste ting vi så der ikke var ”camoufleret”, men rigtig dejligt der er tænkt på det.

Billede20