Transportvogn drikkevand 1

Bruger man sin campingvogns mange funktioner, så kræver det også noget vand. Har man ikke lige byvand tilkoblet, så skal der jo hentes noget vand fra nærmeste vandpost. Vand er som bekendt ikke det letteste, og hvorfor egentlig få lange arme af at slæbe dunke og kander, når man kan trille afsted med tanken.

Istedet for at få lange arme og skæve knæ, så blev vi enige om at vi vil lave en lille trolly, så det at hente vand blev lettere. Men en ting er at bære vandet frem og tilbage, en anden ting er også at få det hældt i tanken, nogle påfyldningsstudser, er bare ikke placeret helt hensigtsmæssigt. På denne måde, så det blot at fylde tanken ved vandposten på normalvis, trille den hen til vognen, stikke slangen i påfyldningsstudsen, cigartænderstikket i, og så ellers bare lade pumpen klare arbejdet.

Vi har en 40 liters fast tank, som er en meget normal størrelse. De 40 liter passer meget godt til et døgn, med både bad, opvask og alt det andet.

Tanken her er en 40 liters trollytank, med nogle gode bredde hjul, og så passer antallet af liter til en hel påfyldning, tanken er købt i Biltema, og er beregnet til drikkevand. Ud over tanken, skal der bruges en pumpe, et par meter 10mm vandslange, lidt kabel og et cigartænder stik.

Denne pumpe var en vi havde til at ligge, og så kunne vi jo lige så godt bruge den, det er en helt standard pumpe, denne kan give op til 12 liter i minuttet, og kan dermed teoretisk tømme tanken på lidt over 3 minutter.

Transportvogn drikkevand 3En helt almindelig 12V pumpe til campingvogn.

Vi har her brugt 2 meter 10mm armeret slange, som også er den man standard finder i de fleste campingvogne.

Transportvogn drikkevand 4Et par meter slange, eller hvad der nu lige passer.

Vi har her monteret en gennemgangsafbryder, sammen med cigartænderstikket, så har vi altid mulighed for at slukke for pumpen. På vores vogn har vi et cigartænderstik lige indenfor vinduet, som er lige ovenfor vandpåfyldningen, så det kan ikke være lettere.

Transportvogn drikkevand 5Cigartænder stik, som kan købes hos fx Thansen m.fl.

Selve monteringsarbejdet kræver ikke den store tekniske eksamen. Vi har valgt at trække både slange og kabel ud i toppen, så kan man fylde tanken helt, uanset om den står op eller ligger ned - også selv om den ikke er 100% tæt (hvilket vores nu er).

Vandslangen er 16mm udvendigt, og her er der blot boret et 16mm hul, og slangen trukket ned igennem. Ledning er 5,5mm i diameter, og her er der også blot boret et hul på 5,5mm og ledningen trukket igennem.

Transportvogn drikkevand 6

Transportvogn drikkevand 7

På selve trollyen har vi i det øverste hul sat denne tappehane i, den fulgte med trollyen, og det er udelukkende for at tanken kan trække luft med ind, når man pumper ud. 

Transportvogn drikkevand 1aTappeventil, bruges her så tanken kan trække luft ind, når den tømmes.

Men ud over denne lille funktion, så er sidegevinsten, at man kan sætte slangen på her, når vognen ikke er i brug, så kommer der ikke alt muligt skrammel ind i slangen og ned i tanken.

Transportvogn drikkevand 8Aftapningshanen med dobbelfunktion, sørger for at der trækkes luft ind ved tømning og "holder" for slangen når den ikke er i brug.

Hvis du ser nedenstående video på mobil og ikke kan se det hele, kan du blot dobbelttappe på skærmen, så kommer den op i fuld størrelse.