Vandhanen i vores nye brugte vogn, blev utæt kort tid efter vi fik den, og da vi har sat vognen op for sæsonen, var det selvfølgelig lidt træls, men da vi ikke har noget imod og lave lidt selv, så var det blot og kontakte værkstedet hos Aabybro camping.

Billede1Den gamle hane som er blevet utæt.

Vi fik tilsendt stumperne, og igen må man sige, den der har pakket hanen til os, har tænkt sig om, vi fik nemlig alle de smådele som skulle bruges med – det kaldes en rigtig god service.

billede2Den nye hane og de ekstra dele som skal bruges til montering.

At skifte en vandhane er ikke den store tekniske kunnen, men måske mere en akrobatisk øvelse, da der ikke ligefrem er meget plads, men med lidt snilde så går det.

billede3Der er ikke meget plads og komme til på.

Det første projekt er selvfølgelig og få den gamle hane af. Ud med skufferne og så er det ellers bare og få armen ind, og op under, under vasken sidder der en omløber, som holder amaturet fast til vasken, denne løsnes, slangerne afmonteres og ledningerne afmonteres ligeledes.


Inden man afmontere slangerne, er det en god ide, og slukke for pumpen, hvis man ikke har mulighed for det, kan man tage slangen af på pumpen, og dermed få trykket ud af slangen.
Når man afmontere slangerne, er det dog en god ide og have en skål og et håndklæde klar, så man kan tørre op hvis der er lidt vand i.

Billede4Den gamle hane er afmonteret, bemærk at slangerne er fastmonteret på hanen. Hvis man kigger på den nye hane, så er der blot 2 studser.

Den letteste måde og montere på, vil selvfølgelig være og trække slangerne op nedefra, montere dem på studserne og spænde spændebåndene til. For derefter og skubbe den ned og spænde til.

Billede5Den letteste måde og montere slangerne på, men kan det lade sig gøre – Nej det kan det ikke, for hullet er simpelthen ikke stort nok til at både slanger og spændebånd kan gå ned igennem.

Der er kun den hårde vej, af med slangerne, amaturet i hullet, og så ellers armen ind og få det spændt fast på vasken, her er det vigtigt lige og tjekke at gummipakningen der er mellem armatur og vask ligger ordentligt, inden man spænder til.

Dernæst skal slangerne monteres, før man montere amaturet, kan man lige prøve og mærke efter, hvor stramme slangerne er og få på, hvis de er meget stramme, kan man komme en lille smule opvaskemiddel på selve studsen, og det skal være næsten ingenting.

Alternativt kan man opvarme enden af slangen lidt, så den bliver blød og smidig. Når slangerne skubbes op over studserne, er det vigtigt at få dem godt op, så studserne ikke bare lige er 1 cm inde i slangen, det vil kunne give problemer med spændebåndene og dermed i værste fald give utætheder.

Når spændebåndene skal spændes til, er en skraldenøgle et godt redskab og have ved hånden, det er næsten umuligt og få en skruetrækker derop, og det er meget svært og bruge begge hænder.

Billede6En lille skraldenøgle med top er et godt stykke værktøj til at spænde spændebåndene med, især når der ikke er meget plads.

Spændebåndene skal spændes til, men pas på ikke og overspænde, det er trods alt plastic. Når slangerne er monteret i begge ender, er projektet næsten færdigt, tilbage er der kun og sætte ledningerne til, grunden til at der er ledninger til, er at amaturet fungere som en kontakt, så når du åbner, så slår den strømmen til, til pumpen.

Billede7Så er armaturet på plads, slanger og ledninger monteret, og alt virker som det skal.

Tidsforbrug ca. 1 time.