Mange ejere af disse små campingvogne kender sikkert problemet, det er ikke let at få et telt til disse, Safari 280 er ikke nogen undtagelse, man kan sagtens få et Isabella Poletta telt til vognen, men det koster knap 10.000,-. Vi har til vores Safari haft et Isabella Poletta fra 1983, men det er nu ved at være slidt op, så derfor skulle vi finde et alternativ.

Vi har kigget mange steder, og faldt over Outwell's nye produkt, nemlig bustelte, vi har før haft Outwell telte, og kender deres fine finesser og kvalitet, så derfor var det en attraktiv mulighed, der også var til at komme i nærheden af for penge, vi prøvede derfor og måle vognen, kigge lidt på de mål vi fandt på Outwell teltet, og besluttede os at prøve.

Herunder en lille gennemgang om hvordan vi har sat teltet op.

 

Teltet er beregnet til både teltskinne, sugekop og montering i tagrælling, vi bruger naturligvis teltskinnen, vulsten til denne er syet direkte på slusen. I opstillingsvideoen, sætter man buerne op først, trækker teltet hen til bilen, og kører den i teltskinnen, det kan vi ikke her, da vulsten skal køres i skinnen, helt ned fra jorden, så derfor kører vi teltet i skinnen først.

Dernæst sættes stængerne/buerne i løbegangene på teltet, og sættes op af vognen.

Nu kan slusens "elastik" kant pløkkes under vognen, sæt den et stykke ind under vognen (se billed #1).

 

Billede #1

Når slusen er pløkket under vognen, strammes remmen som ses på billed #2, det passer med at den skal strammes helt op, hvis dette ikke er nok, kan man pløkke "bunden" af slusen længere inde under vognen.

Husk at få elastikkanten ind over teltskinnen, således at teltskinnen bliver skjult under elastikkanten, på den måde, forhindres regnvand i at komme indenfor i slusen.

Nu kan teltets buer opsættes som normalt, strækkes ud og pløkkes.

Billede #2

Buerne monteret i teltets løbegange, og klar til at blive trukket ud.

Teltet trukket ud, og pløkket.

 


Til venstre ses slusen indvendig fra, i modsatte side, kan man bruge slusen som "lagerrum". Til højre Slusen i modsatte side. Bemærk at "dørene" i slusen er 2 halvdele, og kan åbnes seperat. Så uanset hvad ende døren til campingvognen sidder i, kan det bruges.

 

 

 

 

 

 

Slusens stof vil naturligvis komme til at "rynke" lidt, pga. campingvognens form, derfor har vi taget det "overskydende" stof, og rullet det sammen, og brugt, den rem som sidder på teltet i forvejen, til at holde pølsen sammen.

 

 

 

Så er der kommet en tilføjelse.

Vi vil gerne kunne udnytte slusen, som lagerrum, og toiletrum, så for at være sikker på, at der ikke kommer regnvand ind, har vi lavet denne lille "mellemløsning", den går i alt sin korthed ud på, at vi har købt 2 stk. leddelte stænger på ca. 6,5 meter pr. stk. Disse bliver sat op i to buer inde i slusen, og danner et kryds i taget, og på den måde trækker slusens tiloversblevne stof, op i vejret, man kan godt se det udvendig, men pyt, det virker.

 

 

Du kan finde alle informationer omkring Outwell Country Road teltet på Outwells hjemmeside - bemærk at der findes flere forskellige bustelte i serien, og efter hvad vi har kunnet opsnuse, så er slusen ens på dem alle, og burde derfor kunne bruges på fx en Safari 280.

 

 

Vi har også lavet en lille eksperiment, vi har fået monteret en Shadow 3m som frontmarkise på teltet, det kan du se mere om her Sjov med Shadow.