Camping i det danske land, kan være i lidt ustadigt vejr, og derfor så kan det være rigtig godt og kunne lave lidt læ, både for vind og regn, til det brug er vi campister jo godt hjulpet med de mange ting man kan købe, til lige netop det brug.

Cosy Corner fylder ikke meget i sammenpakket stand

Når det kommer til innovation og know how, så er der på det danske marked, en stor sværvægter, og det er Isabella.

På dette års ”Ferie For Alle” blev der præsenteret en nyhed, og den vil vi gerne skrive lidt om. Nyheden er, som du nok har gættet ”Cosy Corner” fra Isabella. Den har dog her i forteltet fået kælenavnet ”Cosby’s hjørne”. Her i huset er vi nemlig så gamle, at vi i slut firserne altid skulle følge familien Huxtable eller The Cosby show, om man vil.

Udpakningen er der ikke de store ben i. Kassen indeholder i sædvanlig Isabella-stil det hele, og det er pænt organiseret. Og selv om man er mand, så kan man af og til drage fordel af at læse brugervejledningen. Men lige netop i dette tilfælde holder Isabella ikke helt standarden, og det bliver let til en brugsforvirring i stedet. Så som alle rigtige mænd, så hopper man naturligvis ud i det med begge ben, for hvor svært kan det lige være.

På en lille lap er der beskrevet at man skal huske og sætte F-linket på udhængsstangen 5,5 cm fra enden af, og for det ikke skal være løgn, så følger den lille skruetrækker også med i kassen.

Sådan sættes F-link beslagetSådan sættes F-link beslaget

Og dette er ikke helt ligegyldigt. Hvis du kigger på billedet herunder, vil man kunne se hvorfor

Det er ikke ligegyldigt hvordan F-link beslaget monteresDet er ikke ligegyldigt hvordan F-link beslaget monteres

F-linket har et par tapper, som skal passe ind over ”kanterne” på hjørnestykket til stangsættet og låse den fast, så den ikke kan dreje. Man kan selvfølgelig løsne skruerne og rette afstanden, men det er lettest at det passer, inden man sætter udhængsstangen op.

Første step er nu klaret. Andet step er verandastangen som skal sidde op langs med udhænget. På denne er der forudmonteret et F-link beslag, som dog skal tilpasses lidt. Så for nemheds skyld, så bør man løsne skruerne inden man sætter stangen op.

Så har vi fået sat vores Cosy Corner opSå har vi fået sat vores Cosy Corner op

Det skal lige siges, at den stang vi her har sat op, ikke er den originale der følger med. Den der følger op, skal nemlig ikke monteres på udhængsstangen helt nede i hjørnet, men i den korte ekstra stang. Hvorfor vi har valgt dette, kommer vi til senere.

Ifølge brugsvejledningen skal man starte med at sætte en strop fast i F-linket på verandastangen, og dette er en rigtig god ide.

Udbygningen giver god læ ved indgangenUdbygningen giver god læ ved indgangen

Når man har sat stroppen fast og låst denne, kan man meget nemt sætte den lodrette stang på.

Derefter sættes stangen fast i F-linket i udhængsstangen (krog) og sættes nemt i beslaget på den lodrette stang. Et lille tip!. Når den lodrette stang er sat i fodstroppen, sættes en bardun på, og strammes op, så er der hold på denne.

Til sidst sættes den skrå stang fast fra den lodrette hjørnestang, og op til F-linket i verandastangen. Et lille tip her er, at sætte stangen i den lodrette stang først. Krogen er lidt krum for at forhindre at den glider op, og den kan derfor være lidt drilsk at få i, hvis man har sat krogen i F-linket på verandastangen først.

Til slut er det bare og stramme stængerne ud.

Med i kassen medfølger 3 klikprofiler. Det er meget svært ud fra brugsanvisningen at bedømme hvor de skal være. Så vi har prøvet os lidt frem, og er kommet frem til at sætte 2 på verandastangen inde under udhænget, og 1 på den skrå stang. Vi har snakket lidt om, at vi godt kan forstille os at der kan lægge sig et ordentlig sø ovenpå hjørnet, men utroligt nok, det har vi ikke haft mulighed for at teste endnu, da det ikke har regnet.

Vores umiddelbare mening, Cosby’s hjørne giver et ”læhjørne” og det giver en indgang i tørvejr, den virker meget stabil og står meget fint, men om det er noget vi turde og lade stå og køre fra det, det er vi lidt usikre på, mest fordi at man skaber et hjørne hvor vinden har svært ved at komme ud, men det tester vi naturligvis senere.

Vi tror, det er noget vi vil komme til at bruge, man skal dog lige bemærke at der medfølger 1 F-link til udhængsstangen, men man kan bruge Cosy corner i begge sider, så hvis man vil flytte fra side til side, afhængig af vinden, så vil en investering på 75,- eller deromkring på 3 stk. F-link nok ikke være helt tosset, også fordi de kan bruges til mange andre sjove ting, også dette kommer vi tilbage til.

Om man kan bruge dette som rejsende campist eller kun som fastligger, det er naturligvis et spørgsmål om temperament, men det fylder ikke meget, og vejer ikke meget, og det tager ikke lang tid og sætte op, så det vil sagtens kunne bruges hvis man alligevel har slået sit fortelt op.

AftenhyggeAftenhygge

 Test del II