Køre du lovligt med dit påhæng?

Spørgsmålet er meget relevant når man kobler et påhæng på bilen, især fordi at lovgiverne har en sjov ide om at reglerne med jævne mellemrum skal ændres. Der er lavet en ændring, hvor der på registreringsattesten på biler efter december 2013, er påført en vogntogsvægt. Den konkrete lovtekst kan findes på linket her.

Det er en ændring som kan få konsekvenser, idet at man kan komme ud for at den vægt som bilen er opgivet til at må trække på registreringsattesten, rent faktisk kan vise sig ikke og holde. Hvis fx du har en bil som har en totalvægt på 1900kg, og den står til at må trække 1500kg, så får du en samlet vægt på 3400kg. Men hvis bilen har en vogntogsvægt på fx 3100kg, ja så må du altså max smide 1200kg på krogen.

Hjemmesiden www.hænger.dk har lavet en genial beregner som tager højde for disse ting, og bedst af alt, du behøver ikke tænke på at skulle finde en masse tal frem, nej du taster blot nummerpladen på bil og påhæng, og så beregner siden det hele for dig. Da hænger.dk sørger for at beregneren altid er opdateret, så benyt linket her til at komme direkte til beregneren, og få en altid opdateret beregning.

 

Lav din beregning her online...www.hænger.dk