Et af de bedste stykker udstyr som vi har investeret i, er helt sikkert Shadow'en fra Isabella, et multianvendeligt rejsesolsejl. Det er simpelthen en genial opfindelse. Det er hurtig og nemt at sætte op, og vejer minimalt. Vi har brugt Shadowen til mange ting, her kommer en række af de ting som vi har brugt den til.

billede1
Shadow monteret som solsejl med en enkel netside

Der kan være mange grunde til at bruge en Shadow, vi syntes det er et godt produkt fordi:

• den er meget flexibel i anvendelse
• den vejer ikke meget
• man skal ikke tage hensyn til "knækket" på campingvognen
• den kan bruges både på campingvognen, forteltet, telt, osv. osv. kun fantasien sætter grænser
• man kan sætte flere shadow'er sammen
• Opsætning er ekstrem enkelt

Vi har 3 shadows, en 3 meter, 4 meter og en 5 meter, 3 meteren bruger vi ofte på gavlen af vores fortelt. 5 meteren bruger vi ofte som frontsolsejl på vores fortelt, det er meget let og lave, et par verandastænger og et par klikprofiler, så er det ellers op med shadowen og nyd det. 4 meteren bruger vi på Rumle Potten, da den passer perfekt til den lille vogn, hvor den går et stykke ned i både forende og bagende.

Shadow'en fås i 5 forskellige størrelser, 2,40m, 3,00m, 3,60m, 4,00m eller 5,00m. Dybden er på alle størrelserne 2 meter, der medfølger CarbonX stænger til shadow'en, til 2,40 og 3,00 m er der 2 stænger til, og til 3,60, 4,00 og 5,00 m er der 3 stænger til.

Ekstra udstyr til shadow'en er netfront og sider, bemærk at der er forskel på siderne, man ser om det er til højre eller venstre side, når man står og kigger ind mod sin indgangsdør.

billede2
Her er Shadowen sat på fronten af vores Isabella fortelt, det giver dejlig skygge både under Shadowen men også i forteltet.

billede3
Her er netfronten monteret på Shadowen, den er rigtig god en varm solrig sommerdag, eller hvis det regner, så kan den også tage de værste stænk.

Man kan nemt se ud igennem netfronten når man sidder under Shadowen, men det er derimod ikke nemt at kikke ind gennem den.

billede4
Shadow monteret som solsejl med netfront og en netside. Selv om siden er lavet af net, så holder det den værste vind og regn væk.

Hvis man benytter siden, efter "knækket" på campingvognen, kan man dog komme ud for, at der mangler højde.

Opsat med side og netfront. Bemærk at der i både side og shadow er løbegang, så hvis man vil gøre det lidt yderligt tæt, så kan der isættes vulstsnor i begge løbegange, og sætte side og shadow, sammen med en dobbeltskinne.

Da Shadowen ikke kræver noget A-mål kan den bruges på mindre vogne, selv når den går ud over hjørnerne, vi har haft meget glæde af den på vores lille Safari 280

billede5
3 meter Shadow opsat på Safari 280 ( i dag kaldes den Opus)

billede6
5 m Shadow, hurtig og nemt at sætte op

billede7Her går Shadowen ud over knækket på taget, men kan stadig stå pænt. Vi har her monteret stangen fra siden selv om den ikke er på, men det giver en god stabilitet.

5 Meter Shadow set fra forenden, bemærk at selv om shadow'en går hen over "knækket" på vognen, så er den stadig nem at stramme ud og få til at stå stabilt. Det kan selvfølgelig ikke helt undgåes at den får et fold.

Vi har en side til vores shadow, men selv om den ikke er opsat, så bruger vi stangen fra vognen og til hjørnestangen, det giver en ekstra stabilitet.

4 meter Shadow opsat på Rumle Potten, formålet med at den går lidt ned i bagenden, er at så regner det ikke så meget ind ved døren, som er meget tæt på bagenden.

billede8
Her er vores 4m Shadow sat på vores lille rejsevogn, og selv om den går ned over hjørnet, kan det godt lade sig gøre at få den til at stå rimeligt.

SHADOW SOM FRONTSOLSEJL PÅ FORTELTET

Her kan du se hvordan Shadowen er sat fast med 2 verandastænger op under udhænget, og dertil et par profiler. Hvis man har et langt "spænd" kan det være nødvendigt, at støtte verandastangen, fx med et stykke bardunsnor, da den ellers vil bue ud, når man spænder shadowen ud.

billede9
Vi har sat et lille stykke bardunsnor på, der hvor du kan se den røde pil på billedet til højre.

billede10
Shadow monteret på forteltet set nedefra, hvor den er kørt i klikprofilerne

I denne video fra Isabella kan du se helt nøjagtig hvordan det fungere med at sætte Shadowen på fronten af forteltet 

MANGE MULIGHEDDER MED EN SHADOW

billede11
Outwell med shadow som dørmarkise

billede12
Her bruges shadowen som overdækning på forteltet til Safarien. Dette kan også lade sig gøre på et "almindeligt" fortelt, se nedenfor.

På billedet nedenfor, kan du se hvorledes vulstsnoren, er skubbet ind i løbegangen som er på alle Isabella telte, vulstsnoren kan købes hos de fleste campingforhandlere, ellers kan den skaffes hjem. Snoren er 4,9mm i diameter, så en 5mm alm. ledning kan faktisk også bruges, på billedet ovenfor, er det faktisk en forlængerledning, der måtte lade livet, fordi vi var kommet afsted uden vulstsnor.

billede13
Vulstsnore kørt i løbegangen på vores Isabella fortelt.

Når man skal sætte en shadow på siden af teltet, skal man, ud over vulstsnoren, bruge 2 - 3 dobbeltskinner, den ene side køres på teltet, og den anden på shadowen, og yderst spændes shadowen op med de tilhørende stænger.

Og selvfølgelig skal det prøves, kan en 3 meter shadow opsættes som frontsolsejl på et Outwell Country Road bustelt ??

billede14
Selvfølgelig kunne det lade sig gøre at montere en Shadow på busteltet.

billede15
Med lidt snor i begge sider, så sidder den der.

En shadow kan naturligvis ikke blot bruges vandret, men også lodret eller næsten lodret – En shadow er faktisk også glimrende som læsejl eller som en læskærm.

Til brug hertil skal der bruges 2 dobbeltskinner, 4 vulstbeslag med isaflex, et par stykker snor á 20 – 30cm.

billede16
Her vises det der skal bruges.

I begge ender af shadowen, er der små kovseringe, i disse sættes de 2 korte stykker snor. Sæt 1 pløk i jorden hvor du vil have den ene ende, bind snoren fast i pløkken, træk shadowen ud, og gentag i den anden ende.

Sæt nu de 2 dobbelskinner i vulsten, træk 2 vulstbeslag i hver dobbelskinne, pløk nu de 4 vulstbeslag fast,

Billede17
Her ses dobbeltskinnerne med de to vulstbeslag med gummistrop, så de kan pløkkes fast

Tilbage er der nu og rejse stængerne, bardunerne sættes på, og dit læsejl / læskærm er klar.

Billede18
Shadow som læsejl/solskærm, så slipper man for også at have et læsejl med på turen.