Syddanmark byder på mange seværdigheder, en af de store seværdigheder som mange mennesker valfarter til, er sort sol, Vadehavet og grænsehandlen.

Vadehavscamping artikel 050515 01”Mini” Sort sol over Højer sluse

Til vores St. Bededagsferie, blev vi enig om at tage en tur til Vadehavet, både fordi vi gerne vil en tur over grænsen, men også gerne se lidt natur i det Sydjyske. Vadehavet er en spændende område, det kan være både barskt og fladt men også skønt.

Vadehavscamping artikel 050515 02Det karakteristiske flade landskab

Vores valg faldt på Vadehavs Camping, som ligger lige ud til digerne vest for Højer, med ganske få kilometer til grænsen, så var alle vores mål opfyldt.

Vadehavscamping artikel 050515 03Indkørsel til pladsen

Campingpladsen ligger som sagt lige ud til digerne og Vadehavet. Men på trods af den tætte beliggenhed til dette, så er pladsen utrolig skøn, også tidligt på sæsonen.
Pladsen er velholdt og hyggelig og ikke mindst med et lejrchefpar som gør alt for at man skal føle sig velkommen.

Vadehavscamping artikel 050515 04Et lillet fyrtår og en gammel kanon pryder lige overfor reseptionen

Vadehavscamping artikel 050515 05”Vores plads” set fra det inderste dige.

Sort sol er en af de helt store trækplastre for turister, fænomenet kan ses i april, maj og igen september og oktober. På campingpladsen har man mulighed for at komme med på guidede busture og se fænomenet.

Skulle man være i den situation, at man ikke er så godt gående eller har andre skavanker, der kan give hindringer i at deltage i et sådan arrangement, så kontakt pladsen, de hjælper gerne, så alle kan få mulighed for en oplevelse.

Vadehavscamping artikel 050515 06På digerne vrimler det med lam og nyklippede får, der fortæller os at det er forår.

På begge sider af det yderste dige, er der asfalterede veje, hvor man kan gå fra campingpladsen og til Højer sluse.
At vejen er asfalteret gør at selv med rullestol eller el scooter er det let fremkommeligt, og man kan ligeledes flere steder krydse diget, ligeledes af asfalterede veje. Turen er rigtig skøn og man går kun ganske få meter fra selve Vadehavet, med Sylt i baggrunden.

Vadehavscamping artikel 050515 07Gode adgangsveje gør at selv for dårligt gående er det muligt og få en fantastisk oplevelse.

Vadehavscamping artikel 050515 08Vadehavet med Sylt i baggrunden.

Når man kommer til Sluserne, får man virkelig en fornemmelse af naturens kræfter, og ikke mindst den voldsomhed, som også kan herske herude. Ovenfor selve sluserne, står der en træstamme, hvor der er markeret på hvor højt vandet har været oppe – uhyggeligt.

Vadehavscamping artikel 050515 09På denne søjle kan man se hvor højt vandet har været oppe, faktisk har hele slusen været væk under vand.

På den anden side af diget, er der både mulighed for at nyde sin madpakke, tage et hvil, læse om Vadehavet og besøge informationscentreret, der fortæller om området.

Vadehavscamping artikel 050515 10Både et informativt og rekreativt område findes bag diget.

Vadehavscamping artikel 050515 11Sælen i træ på det rekreative område bag diget.

Campingpladsen er som sagt meget hyggelig. Man kan selvfølgelig købe morgenbrød på pladsen, men der ud over, kan man også komme ind i den hyggelige lille cafe, som findes i forbindelse med receptionen. Her kan man nyde en kop kaffe og et stykke kage, eller hvad man nu har lyst til.

Vadehavscamping artikel 050515 12Hyggelig og intim lille cafe kaldet ”Lindas cafe”

Vadehavscamping artikel 050515 13Reception og Cafe i et hyggeligt rum der emmer af atmosfære.

Selve pladsen ligger lavt, og har mange læbælter hvilket gør at pladsen er delvis skærmet når det blæser. Overalt på pladsen er der små lommer og hyggekroge.

Vadehavscamping artikel 050515 14Dejlige små lommer som giver en masse hyggekroge på pladsen

Vadehavscamping artikel 050515 15Hyggeligt hytteområde

Vadehavscamping artikel 050515 16Bilsæder - en sjov lille detalje som de fleste børn nok syntes er sjov

Vadehavscamping artikel 050515 17Endnu en ting i legerummet som de fleste børn kan få timevis til at gå med, masser af kugler

Vadehavscamping artikel 050515 18Helt nyt og pænt køkken

Vadehavscamping artikel 050515 19Dejlige badefaciliteter, og en dejlig detalje, når man skal i bad, så er der skofrit område i badeområdet

Campingpladsen byder på flere ting, for både voksne og børn, da der er en fin legeplads med både gynger og rutchebane, klatrevæg, hoppepude og en pool som bliver opvarmet af solen. I fællesstuen er der tv og man kan tage sig et spil pool.

I selve området, som helt præcist hedder Nationalpark Vadehavet, og strækker sig fra Ho Bugt i Nord til den Tyske grænse i syd. Bydes der ikke kun på sort sol, men lige så meget på guidede ture med naturvejledere, fuglekiggeri, sælsafari, østers ture og rigtig mange andre ting. Hvis man vil besøge området kan man med fordel besøge visitdenmarks hjemmeside, der giver mange nyttige links.

Og så er der selvfølgelig stilheden, freden og roen der kommer ind på sjælen når man kommer ud i denne storslåede natur. Er man til småture ud i landskabet, så er der også rig mulighed for dette. Pladsen kan sagtens bruges som udgangspunkt fx til ture til Rømø, Fanø eller Mandø.

Er man til grænsehandel, så er der indtil flere grænseovergange ganske tæt på, og ikke mindst, så er grænsebutikkerne i denne vestlige del, ikke så proppede som hvis man fx benytter Padborg og Kruså grænseovergangene.

Se mere på Vadehavs Campings hjemmeside

Og find masser af nyttige links til området på www.visitdenmark.dk