pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 1

Foldingbro Camping og Lystfisker, ligger som navnet siger, midt i Foldingbro, midt mellem Kolding og Esbjerg. Lige udenfor pladsen, går Kongeåen, som indtil 1920, var Danmarks grænse mod Tyskland.

Pladsen har skiftet ejer indenfor de sidste par år, og der har været skrevet en del om pladsen. Pladsen er medlem af ”De små pladser” og der er ikke en masse ”tivoli”, lige den slags pladser som vi godt kan lide. Vi besluttede derfor, at årets Pinsetur, skulle gå til Foldingbro Camping og lystfisker.

Indkørslen til pladsen, her er der både et overdækket, og et åbent fællesområde.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 3
Pladsen er hyggeligt anlagt, med både hække, træer og forskellige buske.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 4

De fleste parceller er dejlig jævne og nemme at komme til.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 6

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 8

Legepladsen er under renovering, og var på dette tidspunkt under nedrivning, hvorefter der skulle bygges en ny legeplads op. Og det skal jo som bekendt være skidt før det bliver godt igen 😊.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 7

Alt i alt, en dejlig plads. Dog så har pladsen, som tidligere nævnt, nyligt skiftet ejer. Det er ret tydeligt, at den tidligere ejer bare har ladet stå til, og intet gjort, så der ligger et stort arbejde, foran den nye ejer. Den tidligere ejer, har åbenlyst også bare ladet fastliggere, gøre som det passer dem. Den ene aften holdt en af fastliggeren disko dasko, uden omtanke for at en teltdug, er meget lidt lydhæmmende. Dagen efter, mens folk sad og nød deres pinsefrokost, gik selvsamme fastligger grassat med en græstrimmer. Samme dag, afholdt en flok østeuropæiske arbejdere, der holdt til i hytterne, også pinsefrokost, det foregik med alle døre åben på en bil, og så fik den ellers på fulde gardin med musakka, der i hvert fald ikke mindede ret meget om danskpop.

Efter at have hørt på dette i flere timer, kontaktede vi receptionen, og forespurgte høfligt, om de kunne bede deres gæster i hytterne, om at skrue bare en lille smule ned. Campingmutters søn, som passede receptionen, lovede at få dem til at skrue lidt ned. Der skete dog ikke en disse. Heldigvis gik de tydeligvis døde, dog først efter flere timer, og der blev endelig ro.

Nå men med håbet om, at den nye campingmutter får styr på disse ting, så skal det såmænd nok blive godt.

Ud over selve pladsen, er der på den anden side af vejen, en lille sø, som udgør pladsens Put and take sø.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 9

Byen Foldingbro

Selve byen er der ikke så meget og skrive om, her ligger ud over campingpladsen, en kro og et galleri, med forskellige sjove ting.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 5Kroen - ved siden af kroen har krofatter en lade, med masser af sjove ting.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 20En af de mange sjove ting som laden, ved kroen bød på, disse smukke håndlavet potter, i mange forskellige afskygninger.

Lige overfor campingpladsen, finder man krohaven, hvor lokale, som så mange andre steder i Danmark, har hyldet den nye grænse i 1920. Men her har oplevelsen jo været noget tætter på end så mange andre steder, da grænsen jo har gået midt gennem byen.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 2

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker graenselandet kongeaaen kongeaastien 15

Lige bag ved krohaven, finder man også en del af Kongeåstien, som er en primitiv trampesti, stien følger Kongeåens løb, og kan med sikkerhed give nogle gode naturoplevelser.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 2

Kongeå stien er tydeligt markeret med stolper langs hele ruten, bemærk den er på langt de fleste steder, ikke egnet, til barnevogne, rullestole osv.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 13

Kongeåen, lige bag træerne til højre i billedet, ligger krohaven.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker graenselandet kongeaaen kongeaastien 18

Galleriet Dansk Natur Design, med mange sjove og skæve ting, finder man ligeledes i Foldingbro.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 10

Når man bevæger sig rund i området, så benægter områdets fortid sig ikke…

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker 12

I nærområdet, finder man også Åtte Bjerge. Åtte Bjerge er et bakkeområde lige udenfor Foldingbro, og i gåafstand fra pladsen. Bakkeområdet ligger nord for Kongeåen, på det der hedder Holsted bakkeø. Disse bakker blev dannet i den næstsidste istid.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker graenselandet kongeaaen kongeaastien aatte bjerge 1

Der er et fint stisystem rundt i bakkerne, men mange steder er der stierne uegnet for alt andet end et par vandrestøvler.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker graenselandet kongeaaen kongeaastien aatte bjerge 2Stierne er fint markeret.

En af de pæne jævne stier

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker graenselandet kongeaaen kongeaastien aatte bjerge 2

Mon det er en gammel grænseovergang??

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker graenselandet kongeaaen kongeaastien aatte bjerge 6

Søen i Åtte bjerge. Rundt om søen er der masser af bænke og borde, bålsted og en overdækket hytte, hvis vejret ikke lige viser sig fra sin pæne side.

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker graenselandet kongeaaen kongeaastien aatte bjerge 3

pinse 2023 foldingbro sydjylland lystfisker graenselandet kongeaaen kongeaastien aatte bjerge 7