Nettet vrimler med virusser, adware og malware. Ikke noget man kan bruge til noget, det giver blot en masse arbejde med at fjerne stadset igen, kan det helt undgået? - nej, uanset hvor kritisk og forsigtig man er, så vil der altid være en potentiel risiko.

Hvordan har jeg fået det? - der findes tusindvis af måder og sprede det på, det kan være en del af et program du lige skal prøve af, en side du besøger som ser helt legal og fin ud. Det kan også være en link i en mail som du ved et uheld er kommet til at klikke på. Visse vira og malware er ligeledes så intelligente at de kan skjule sig i en mail du får, og hvis du har læseruden aktiveret, så er mailen aktiv, og kan udløse virussen eller malwaren.

Hvad er Adware og Malware for noget?
Definitionen på malware er godt beskrevet her på dansk, og definitionen på Adware er ligeledes godt beskrevet på dansk her.

Hvordan ved man om man har fået ubudende gæster?, der kan være mange indiffikationer på dette, det kan fx være på en hjemmeside hvor der popper en masse reklamer op, mærkelige links på websites. Du har formodentlig nogle favorit hjemmesider som du ofte besøger, pludselig så kommer der reklamer op, på de mest mærkelige steder, ofte med advarsler om at din PC er ved at bryde sammen, tilbud som lokker med billige lån og meget andet - dette er helt tydeligt en infektion. Her kommer dette lille, men geniale program ind i billedet. Programmet hedder slet og ret AdwCleaner, og er gratis og bruge.

adwcleaner

Download programmet, klik på scan, og lad den køre, når den er færdig vil den bede om en genstart af computeren, når maskinen er startet op igen, kommer der et tekstdokument frem, som fortæller hvad programmet har fundet, og hvad den har lavet, ikke så meget hokus pokus, og du har indsigt i hvad det har lavet af ændringer, fx sletning af filer og mapper og ikke mindst ændringer i registreringsdatabasen, og selvfølgelig hvis den har fjernet serviceses.

Programmet kan varmt anbefales. Man kan downloaded programmet på deres officielle hjemmeside på linket her (hvor der ligger flere forskellige værktøjer) - alternativt klik her.