Billede1
Sommersæsonen er slut, og det er tid at pakke det store Isabella Prisma Seed ned. Selv om teltet er stort, så er det ikke mere besværligt at pakke ned end et 3 meter telt.
Som tidligere nævnt så vejer teltdugen lidt over 30 kg, men hvis man tager sider og fronter af, så er det ikke mere besværligt end alle andre telte.

Vi har ikke den store erfaring med telte med udhæng, som både Prisma og Penta er udstyret med, men så snart man har en delvis vandret flade, så kan der hurtig komme til at ligge skidt. Så efter at have taget siderne af, tog vi udhængsstænger af, og fik tørret udhænget af, det er dejligt nemt på denne måde, og det kan frit hænge og tørre, og når sider og fronter ikke er på, så bliver vinduerne ikke plettet af eventuelle dryp.

Billede2Udhængsstængerne er afmonteret og udhænget hænger frit, så dejligt nemt og kan komme til at gøre det rent på denne måde.

Lige med hensyn til rengøring var vi noget spændte på at se teltet, da det jo har været ekstremt tørt i år, og det giver jo en del støv. Og ikke mindst, så ved vi jo hvor hård solen kan være.

Billede3 Selv om det har været en ekstrem sommer, så er der intet farve forandring at spore på teltet. Her et hjørne som har stået direkte i syd.

Billede4Dette gardin har ligeledes hængt direkte i syd, det er måske ikke så nemt og se, men der er ingen farveforandring overhovedet og spore i hverken folder eller på mønster.

Teltet er standard med megaframe, og det fylder og vejer jo lidt mere end et standard stel. Stellet er både kraftigere i diameter men også i godstykkelsen. Der er derfor 3 poser med til stængerne, så hvis man fordeler det, så er der omkring 24 – 25 kg stænger i hver.

Billede5Megaframe stangsættet fylder lidt mere end normalt

Når teltet er pakket sammen, så tænker man selvfølgelig lidt på, om det overhovedet kan være i en standard Isabella telt taske, svaret er ja, det kan det, men den er fyldt godt ud, vi kunne have både tag, sider og fronter samt gardiner i tasken.

Billede63 poser med stænger, en godt fyldt telttaske og den anden telt taske yderst til venstre indeholder frontpanel og skillevæg.

For lige og vende tilbage til Megaframe stængerne, så er de som sagt både tykkere og kraftigere i godstykkelsen. Har man prøvet almindelige zinox stænger med fingerskruer, så ved man også, at har man spændt dem hårdt, så bliver der tydelige og ofte dybe mærker i stængerne. Dette ser man ikke så udpræget på Megaframe. Man kan se hvor skruen har haft fat, men der er ikke de samme dybe afmærkninger.

Billede7Den kraftige godstykkelse gør at skruerne ikke sætter så dybe spor i stængerne, selv om de har været spændt hårdt.

Den endelige konklusion

Skal vi dele vores konklusion lidt op så må det være i følgende punkter:

• Teltet som helhed
• Funktionalitet i de mange muligheder
• Stangsættet
• Stabilitet

Teltet som helhed:

Teltet er med sine 4 meter i dybden en væsentlig udvidelse af ”udestuen”. Det giver virkelig meget plads, og ikke mindst så gør det meget, at man godt kan fjerne støttestangen i midten. De store klare vinduer giver et flot og lyst telt. De store lyspaneler i taget er ligeledes med til at give masser af lys i teltet.
I gavlene er der i begge ender mulighed for at rulle op, og få masser af frisk luft ind, også uden at blive invaderet af hundredvis af insekter, da der er fluenet for. I midten af fronten er der samtidig også en god udluftning.
Døren er næsten et kapitel for sig selv, den er stor og bred, og giver en super god adgang, både med stole, borde, barnevogn og andre bredde ting.
Rent designmæssigt, farvevalg, mønstre på gardiner, lampeskærm osv, er det rigtig godt afstemt, og giver et roligt syn på helheden.

Funktionalitet i de mange muligheder:

Teltet kan deles op på flere forskellige måder, dette giver en stor alsidighed, og masser af muligheder for at tilpasse, til lige netop ens eget behov.
Alene det og kan dele teltet op, så man fx laver det til et 2,5m telt, så har man stadig et fint fortelt i fx ydersæsonen, som er nemmere og varme op, og samtidig har man enten en åben eller lukket ”forgang”. Denne kan fx bruges til barnevogn, fodtøj, overtøj og meget meget mere.
Frontpanelet som bruges til opdeling, kan man let – og uden det genere – have opsat hele tiden, og blot lyne fronterne på, efter behov. Det er ikke noget som tager en masse timer og lave om. Vælger man og bruge teltet med de mange muligheder, så er der ikke nogen tvivl om at man får et telt, som kan bruges fra tidlig forår til sent efterår.

Stangsættet:

Isabella Prisma Seed fås udelukkende med Megaframe, og det skal man bestemt ikke være ked af, teltet er uanset hvordan man vender og drejer det, et fastliggertelt, og den ekstra vægt man har i Megaframe, er bestemt noget som man har god gavn af.
Stangsættet er ikke mere besværligt og have med at gøre end et almindeligt sæt stænger, det er lidt tungere men ellers det samme.
Kort efter at vi havde sat teltet op i foråret fik vi syn for sagen, en storm med 24 m/s ind på siden af teltet viste os hvad Megaframe står for. Vi havde ikke ekstra stænger på, og man kunne faktisk ikke se stængerne buede. Det eneste ekstra vi har, er at vi bruger barduner i hjørnerne, og har Isabellas stormbånd i hjørnerne indvendigt.
Megaframe har en dobbeltbespænding af fingerskruer på alle samlinger, hvilket holder virkelig godt sammen på stængerne. Vi har ikke en eneste gang i hele sæsonen haft behov for at opstramme stangsættet.
Stangsættet kan også fås til de øvrige teltmodeller, og kan anbefales, det er virkelig stærkt!
Der medfølger 3 grå poser til stangsættet, det er lidt ærgerligt at man ikke har medleveret 3 ordentlige stangtasker, de grå poser ved vi godt ikke holder længe, og de er ikke det mest handy og bære de mange kilo i. Det vil have fuldendt oplevelsen.

Stabiliteten:

Som allerede nævnt, så står teltet supergodt, vi var lidt spændte, da vi ikke har den store erfaring med telte med udhæng, og det er jo mange m2 stof, som vinden kan få fat i, og vi ligger hvor der godt kan blæse lidt. Men teltet står fantastisk – også selv om man laver overdækket veranda, og dermed skaber et ”hul” ind, som vinden kan få fat i, det står klippestabilt stadigvæk.
Vi har som sagt barduner i hjørnerne udvendigt, som er sat i stormpløkker i jorden, og indvendigt har vi Isabellas stormbånd, i hvert hjørne, disse er sat fast i nogle bøjler, som er er skruet fast i trægulvet. Dette er selvfølgelig også med til at give en god stabilitet – og ikke mindst giver det en selv ro i sindet når det rusker godt.
Så alt i alt et telt som vi varmt kan anbefale.

Læs også: Test af Isabella Prisma Seed – Del 1 | Test af Isabella Prisma Seed -  – Et kig på detaljerne - del 2 | Test af Isabella Prisma Seed – Bare ét telt eller? – Del 3 | Test af Isabella Prisma Seed – finesser og muligheder – Del 4