Prisma Seed er ikke bare rummelig, men det er også meget stabil. En af de ting, man som campist jo ofte må have med i mente, er blæsten. Blæst kan være hård og skånselsløs for vort udstyr. Og telte er ofte et taknemligt offer.
Prisma sælges kun med Mega frame stel. Mega frame er en videreudvikling af de kendte zinox stænger. Zinox er lavet af højstyrke stål, og kan derfor give sig, men stadig bevare deres ”form” – selvfølgelig til en vis grænse. Mega frame er forøget – ikke bare i diameteren på røret, men også i godstykkelsen. Godstykkelsen på Mega frame er 1,2mm. Dette giver selvfølgelig noget på vægten, hvorfor dette naturligt nok primært er til fastliggere.
Teltet vi tester her, har A målet 1000 og kommer med 3 kasser stænger, disse vejer til sammen 72,7 kg.
Stangsættet har dobbelt skruebeslag, hvilket gør at der skal rigtig meget til, før at stangen bliver presset sammen. Bøsningerne i omløberen hvor vingeskruerne bliver sat i, er ligeledes metal, så man kan spænde skruerne godt, uden at ødelægge gevind m.m.
Når stængerne skal spændes ud, bruges den medfølgende Herkules, et super godt værktøj til at få spændt stængerne ud, så teltet står flot og perfekt.
Det er klart med så stort et telt skal der noget til, både med stængerne osv, der er trods alt et pænt stykke stof og tage fat i. Og indrømmet, vi var også lidt spændte, vi ligger på en plads hvor det godt kan lufte lidt. Men vi skulle få syn for sagen før vi anede det. Kort tid efter at teltet var sat op, blev der ret pludseligt meldt om hård blæst fra øst, og vi ligger lige ud til Kattegat. Vi gik teltet efter og fandt at vi kunne ikke stormsikre mere end vi allerede havde gjort.
Vi fik en gevaldig rusketur, med vindstød på 20 m/s direkte ind på siden / fronten af teltet. Vi har før oplevet vind af den styrke, flere gange endda, men denne gang må vi bare sige, det var anderledes. På trods af vinden, stod teltet klippestabilt, og man kunne overhovedet ikke se på stængerne at de blev udsat for den belastning som de gjorde. Teltet i sig selv, stod også bare stabilt. Vi har ikke før haft Penta eller andre med udhænget, og var lidt spændte på hvordan udhænget ville tage det, men ikke noget problem overhovedet.
For os og se, er der overhovedet ikke noget tvivl om at Mega frame er et super godt alternativ, især hvis man vil bruge sit telt i ydersæsonerne. Der er ikke nogen tvivl om at det giver det sidste. Og selv efter denne rusketur, var der ikke en eneste stang som skulle efterspændes, det er vel og mærke uden at vi har knokkelspændt beslagene, vi har spændt dem med fingrene og ikke mere, men de dobbelte bespændinger gør bare at de bliver holdt hvor de skal.
Selv om stellet hedder Mega Frame, så er det designet som alle andre Isabella telte, her tænker vi på, der er naturligvis også en veranda stang med, denne er også i Mega Frame. For selv om stellet er designet til voldsomt vejrlig, så er det også tænkt til de varme sommerdage.
Der medfølger til teltet her, 1 stk. veranda stang, den opmærksomme læser vil selvfølgelig bemærke at der også sidder en i gavlen. Det er en vi havde i forvejen, dog i almindelig Zinox, men det er ikke noget problem, selv om det er almindelige Zinox, kan klemmebeslagene sagtens gabe over Mega frame stængerne.
Der er dog et punkt, hvor vi er i tvivl om designeren har sovet i timen, eller om det er lavet med vilje. Det er skråstængerne hen over døren, hvis man ser på billedet, så vil den øverste vingeskrue ligge helt op af tagdugen, hvilket i vores optik ikke er optimalt.
Grunden til vi er i tvivl, er at døren ikke er så ”høj” som på telte hvor du fx går ud af fronten, så derfor kan vingeskruen være et ret ømt møde. Selvfølgelig kan man ”finjustere” dette, man kan blot se bort fra at låse stangen i kliklåsen, og dreje den en smule.
Om man er til det ene eller andet, det er må være op til ens egen vurdering. Det skal bemærkes at man jo selvfølgelig skal sørge for at vingeskruen vender med den ”flade” side op imod taget.
Vi har før brugt dørmarkise, men på dette teltet var det – med vores setup – et helt uundværlig ting, hjørnet hvor vi går ind, har en lidt skrå stilling, og det gør at hvis det regner, så går vandet lige ud over udhænget og ned i nakken når man går ud.
Der er dog en ting som vi på denne dørmarkise vil fremhæve, det er en så gennemtænkt og smart detalje at den fortjener opmærksomhed. På de ældre dørmarkiser, kunne man ofte se et par, ikke særlige kønne striber ned ad siden på teltet, på hver side af døren, hvor regnvandet har løbet. På denne dørmarkise har man løst problemet ved at lave et simpelt ombuk, det gør at det regnvand som løber fra taget af dørmarken, og ud over siden, ikke kan løbe andet end langs med ombukket og ned på jorden. Det er innovativt og gennemtænkt.
En anden rigtig god ting, indvendig i dørmarkisen er der to stænger som holder den oppe, for at holde dørmarkisen ude i bredden, er der lavet et ”strop” på hver side af klemmebeslaget. Det gør at dørmarkisen bliver holdt ude i bredden.
Dørmarkisen stod oppe i før omtalte blæsevejr, og stod lige så stabilt som resten, på trods af at åbningen vender mod øst. Så den er også meget stabil. Dørmarkisen er som udhænget ikke forsynet med Mega frame stænger, men almindelige Zinox stænger.
Når man køber Isabella, så er der ikke så meget der er overladt til tilfældighederne. Det gælder også holdere til døren. Man har fra fabrikkens side valgt og sætte holdere i begge sider af døren, da man jo ikke ved hvilken side brugeren vil gå ind fra. Men denne holder kan dog være lidt træls, da de går i lynlåsen når man lyner op og ned.
Problemet er dog ikke så stort som det lyder, det kan meget let klares med lidt sort sytråd, holderen ligges op eller ned langs kanten og syes fast, og så er det problem løst.
Se teltet på Isabellas hjemmeside, samt det tilbehør som kan tilkøbes.
Læs også: Test af Isabella Prisma Seed – Del 1 | Test af Isabella Prisma Seed – Bare ét telt eller? – Del 3 | Test af Isabella Prisma Seed – finesser og muligheder – Del 4 | Test af Isabella Prisma Seed – Nedpakning og konklusion – Del 5
Se teltet på Isabellas hjemmeside, samt det tilbehør som kan tilkøbes.