Som vi nævnte i den tidligere artikel, så skal vi bruge teltet som entre og P hus for Karins el-scooter, hvilket teltet til fulde har levet op til. Men selv om teltet er lille, så har det fint med plads til dette og ikke mindst så har det nogle geniale detaljer.

Billede1Isabella Winter i sit rette element.

Dette telt er monteret med zinox stænger og T-Rex beslag. Vi har på vores Universal 420 været meget imponeret over, at teltet har stået en hel sæson, uden og skulle strammes op.

Det lader til at det samme gør sig gældende her, på trods af meget rusk og ikke mindst en ordentlig omgang tøsne, har stængerne ikke rørt sig en eneste millimeter, det beviser at T-Rex lever godt op til navnet.

En anden ting som vi er meget begejstret for, er den måde som man har placeret dørene i teltet på, i langt de fleste universal telte er døren placeret helt inde ved vognen, det er ikke særligt praktisk, når teltet ikke er længere, men det er der heldigvis tænkt på.

Billede2Teltdøren er placeret rigtig godt, man kan nemlig åbne døren til campingvognen, og stadig komme ind og ud af teltet – godt tænkt.

Som sagt så skal vi bruge teltet som P plads for Karins el-scooter, den er ikke bredder end fx en barnevogn, men det er jo noget der betyder noget for os. Også her fungere teltet til UG, på trods af den beskedende størrelse, så er dørene i en bredde, der giver fin adgang både med el-scooter og barnevogn.

Billede3Fin plads til ind- og udkørsel på trods af den beskedne størrelse på teltet.

Som de fleste nok har bemærket, så har vinteren i år mest vekslet mellem minus og plus grader, det kan ikke undgås at dette giver kondens. Men heldigvis har vi et termoloft i, og det virker rigtig godt, uanset hvor store mængder af kondensvand, vi har haft, så er det altid rendt ud ved fronten som det skal.

Billede5Termoloftet gør sin gavn og leder effiktivt kondens ud til fronten.

Kombinationen af PVC/Polyester gør også at teltet er meget nemt og varme op. Når det har den belægning det nu har, kunne man godt være lidt bange for at der vil blive en fugtig varme i teltet, men det gør der ikke. Grunden skal man finde i galvstykkerne, der er der nemlig placeret to udluftninger, som kan give frisk luft ind, også selv om det både regner og sneer.

Billede6aEn god detalje, når klappen er lukket for, kan der stadig komme luft ind.

En anden detalje som vi også har bemærket ved teltet. Uanset hvor koldt det har været, så er teltdugen smidig. Godt nok har vi ikke rigtig haft den vilde vinter, men der har dog trods alt været 2 cifrede minus grader, og selv der, har teltdugen været smidig. Den skal den selvfølgelig også være, men når man tænker på at teltdugen er en PVC/polyester blanding, kunne man sagtens forstille sig at den vil blive lidt stiv i kulden.

Som tidligere nævnt, så fik vi et drys sne, det kom som tøsne og det var rigtig tungt, alligevel stod teltet fuldstændigt som da det blev sat op. Man kan risikere når der kommer en dyne af tøsne, at stængerne presses lidt sammen, og en opspænding derfor er nødvendigt. Men på grund af teltes taghældning, så glider sneen let af, og dermed beskytter teltet mod den ret store vægt der hurtigt kan ophobe sig.

Billede7Bemærk hvor lidt sne der egentlig er på taget.

Har man brug for en entre, eller blot et lille telt til småting, så er dette absolut et godt bud.

Læs del 1 her: På tur med Isabella Winter - Del 1