Billede1Astro Foil – en fantastisk komfort under fødderne.

Vi har fået muligheden for at teste Astro Foil. Astro Foil er udviklet til at give campisten et underlag under gulvtæppet, som ifølge producenten skulle give følgende fordele:

  • Ingen fugtgennemtrængning i gennem gulvet
  • Isolere mod kulden der trænger op fra jorden
  • Forbedre komforten
  • Forlænger tiden hvor man kan bruge forteltet
  • Produktet er CE mærket
  • Efter brug af folien kan luftboblerne godt punktere. Dette har ingen praktisk betydning for effekten af folien, da det er det dobbelte lag af aluminium der isolere.

Men lad os først tage et kig på hvad Astro Foil egentlig er for en størrelse. Folien består af 2 aluminiums ”plader” som er papirstynde, her i mellem er der lagt en plasticmembran, som består af små bobler, som der er luft i. Totalt set er folien 4mm tyk, og vejer kun 207 gr. Pr m2.
På vores vogn som er en 560’er, og med et fortelt på 3m i dybden, betyder det at den totale vægt for folien er lige lidt over 4 kg.

Billede2Her ses hvordan folien ser ud, ind imellem lagene, de små ”søjler” er dem som er fyldt med luft.

Hvis man fintænker lidt, så er opbygningen faktisk ikke helt dumt tænkt. For er der noget der isolere godt, så er det stillestående luft. På mange især ældre huse, ser man ofte at hulmuren ikke er isoleret, men til gengælde har man lagt tagpap over mellemrummet ved taget, det er blandt andet for at lave den stillestående luft, som holder udmærket på varmen, når den først er varmet op.

Vi skal som sagt prøve og teste produktet, og se – både om det kan holde men også om det er så effektivt som det lover. Vi ligger fast og skal bruge det igennem hele sæsonen, vores forventninger er er at vi vil kunne mærke et ikke så koldt gulv, samt et affjedrende gulv i form af luftboblerne.

Astro Foil’en kommer i ruller a 122cm i bredden, så det er derfor nødvendigt og samle den, og lige netop af den grund vælger vi og ligge en presenning nederst, så jordfugten ikke risikere og komme op. Og så selvfølgelig også for ikke at det bliver alt for beskidt.

Billede3Presenningen er lagt ud, og der er lavet en effektiv membran mod fugt fra jorden.

Astro Foilen er på en rulle, og det er egentlig bare og ligge den ned, og rulle ud. Når man har rullet den første bane ud, er det meget let, med en helt almindelig saks blot og klippe det til.

Billede4Folien er meget nem og rulle ud, og lige så let og klippe til med en almindelig saks.

For at være sikker på at folien ikke kommer til at glide, vælger vi og sætte gaffatape stykker på tværs af samlingerne.

Billede5De små stykker gaffatape holder folien sammen, så den ikke skrider når man går på den.

Folien er som sagt 122cm bred, så det er nødvendigt med 3 baner på et 3 meter telt. Det betyder at man under normale omstændigheder skulle klippe en bane igennem på langs. Vi blev dog enige om at snyde lidt. I og med at folien er så tynd som den er, så lod vi den sidste bane lappe ind over den anden. Skulle det vise sig og være noget hø, så er det let og lige vippe gulvtæppet til side og klippe banen igennem.

Indtil nu har vi dårligt nok registreret dette overlap, den eneste måde hvor vi lige kan mærke det, er egentlig bare at der er en bane hvor gulvet er lidt blødere hvor det er dobbelt.

Billede6Det ikke let og se, men samlingen længst til venstre er den hvor den inderste bane går over den midterste.

Førstehåndsindtrykket er meget positivt – vi lå dette en rigtig råkold, og fugtig marts dag, allerede få minutter efter at folien var lagt ud, kunne man tydeligt mærke temperaturen stige. En anden ting som man straks bemærker, er behageligheden i og gå på dette gulv. Det har en let fjedrende effekt.

Vi har tidligere været vant til at bruge en foam på 10mm i tykkelsen, det er noget som bliver brugt til vinterafdækning af fx nystøbte sokler m.v. og var derfor meget spændte på om dette her vil være lige så effektivt. Og førstehåndsindtrykket ja det er lige så godt.

En af de ting som vi talt om, og som vi også har hørt andre sige – hvad når man nu sætter sig i stolen, bryder 3. verdenskrig så ud, i form af luftbobler der eksplodere i et væk? – til det kan vi kun sige nej det gør de ikke, vi har ikke på noget tidspunkt oplevet og høre en eneste af disse luftbobler springe.

En anden ting, hvad med kondens, man kunne godt frygte lidt, at overfladen vil blive drivvåd, når varme/kulde mødes, men nej, heller ikke her har der været noget overhovedet.

Skulle man nu få den tanke at det kun er for fastliggere, så nej det er det bestemt ikke. Rigtig mange kørende campister nyder også at komme ud i både det tidlige forår og sene efterår. Her vil Astro Foil helt klart også have sin berettigelse, det vejer ikke meget, og kan let rulles sammen så det ikke fylder alverden. Den smule vægt som det har, overvejes mange gange af den komfort som Astro Foil giver.

Læs testens del 2: Astro Foil test - Del 2