Alde3000 ignitionbox AL3000157 box

Alde 3000 er udstyret med en elektronisk tændboks, det er denne som sørger for at give gnist til "tændrøret" i fyret, og starter forbrændingen. En elektronikboks, kan som meget andet blive defekt. Den er heldigvis meget let og skifte, og helt uden at skulle skille hele fyret ad. Det som gør mest ondt, er på pengepungen.

Hvornår er det så at man skal skifte tændboksen? - Hvis fyret starter op, men går over og lyser med den røde diode med det samme, kan det være flere ting, en af dem er tændboksen. En lille simpel test kan være med til at afsløre, om det er tændboksen. Det kommer vi tilbage til.

Tændboksen er som tidligere nævnt monteret uden på fyret, monteret med 2 skruer og 2 kabler. På billedet herunder kan man se tændboksen, ved den røde pil. Den blå pil viser selve tændkablet til tændstiften i brænderen, og den grønne pil viser kablet fra flammesensoren.

Alde3000 tændboks AL3000157

Inden man nu griber til at skifte tændboksen, så er der et par små fif - for det første, så sluk for fyret på panelet, tag tændkablet ud af tændboksen (blå pil), det sidder blot i med en almindelig kablesko. Tænd for fyret på gasdrift, og lyt til tændboksen, hvis den er funktionel, så vil du kunne høre den tikke. Hvis den ikke tikker, så vent lidt med at skifte den, da det kan være trykvagten, som ikke giver signal. Du kan læse her Skift af Alde 3000 Trykvagt - AL3000127 hvordan du fejlsøger på trykvagten.

Viser det sig at det er tændboksen, så sidder den med 2 skruer på kryds, løsn disse to, træk tændkablet ud af kabelskoen, og skil kabelet til flammesensoren ad. Sidst men ikke mindst tages stikket i bunde af tændboksen af.

Alde3000 ignitionbox AL3000157 boxFronten af tændboksen

På bagsiden af tændboksen ses multistikket som forsyner boksen, bla. med strøm.

Alde3000 ignitionbox AL3000157 back

Når boksen er skiftet er det blot at teste at fyret starter op som det skal.

Se også Skift af Alde 3000 Trykvagt - AL3000127 | Alde servicemanualer | Viden om... Alde fyr