Sommeren 2018 viste sig fra en side, som vi ikke har set i nogle år, vi besluttede os derfor til at blive i Danmark i år, ingen grund til at køre ud i den store verden, når vejret faktisk var bedre herhjemme end mange andre steder.

Af de pladser som vi besøgte var der 2 naturistpladser, den ene var Solbakken ved Kirke Hyllinge på Sjælland, og den anden var Naturistforeningen Aalborg.

Solbakken, Kirke Hyllinge.

Den første vi besøgte var Naturistforeningen Sjællands plads Solbakken. Solbakken ligger meget højt og smukt lige ud til Issefjorden.
Pladsen er ligesom Naturistforeningen Jylland en foreningsplads. Pladsen er nogenlunde samme alder, og er også løbende blevet både udvidet og renoveret.

Billede1
Som sagt så ligger pladsen meget højt hævet over Issefjorden, det giver jo selvfølgelig både fordele og ulemper. En af fordelene er en utrolig smuk udsigt, når man ligger på det der kaldes bakken, altså helt ude mod fjorden.

Billede2Udsigten fra ”Bakken” ud over Issefjorden, med Orø i baggrunden.
Billede3Solnedgang over Issefjorden, som man får på første parket når man ligger i på bakken.

Billede4Højt hævet i første parket ud til Issefjorden.

Ulemperne ved placeringen er adgangen til stranden. Stranden kan kun nås enten via trapper inde på pladsen, eller ved lige og hoppe i noget kluns og tage grusvejen ned, den går lige uden for pladsens indgang.

Billede5Grusvejen ned til stranden, den kan ligeledes benyttes af gangbesværede, barnevogne mv.
Selve stranden er desværre meget dårligt, og hvis man er lidt dårligt gående er det ikke nemt og benytte den. Stranden består mest af sten, og nogle småstier som også er sten.

Selve kysten er ligeledes meget stenfyldt og man har derfor også etableret et par badebroer, så man kan komme ud hvor man blot kan svømme fra broen, så man ikke skal ud over alle disse sten. Broerne er rigtig gode og især trapperne har man gjort lidt ekstra ud af.

BilledeBStranden er meget dårlig med store sten, det samme er bunden i fjorden, men heldigvis har man lavet et par rigtig gode badebroer.

På selve pladsen er der en lille kiosk som drives af nogle foreningsmedlemmer, og har en begrænset åbningstid. Derfor er der også lavet et lille seddelsystem, så hvis kiosken er lukket, kan man sagtens bestille morgenbrød alligevel.

Receptionen er nok en af de mindst vi har set, men velfungerende og der er det som der skal være.

Billede6Den lille reception på Solbakken.
På pladsen er der ligeledes 2 servicebygninger, hvoraf den ene er helt ny, den indeholder alle de velfærdsfaciliteter som man kan tænke sig, toiletter + et stort handicaptoilet, vaskerum, brusebad, sauna, udvendigt er der ligeledes lavet udekøkken faciliteter og udebrusere m.v en rigtig flot og velindrettet bygning.

Billede7
Den anden servicebygning ligger bagerst på pladsen og er af noget ældre dato, men stadig fin og brugbar, med både køkken, toiletter, bruser og udendørsbruser.
På pladsen er der ligeledes nogle hytter og andre bygninger, disse bruges til udlejning og til lejrchefen.

I forlængelse af campingpladsen ligger der en masse små hytter, disse hører også med til campingpladsen, men er privatejede (der ligger også nogle inde på selve campingpladsen). Så det er lidt specielt at man har formået og have disse – skal vi kalde det åbne kolonihaver for naturister og samtidig en campingplads. Men det hele fungerer gnidningsløst.

Pladsen er meget kuperet og der er mange små og store stigninger, men man har heldigvis lavet så der ikke er trapper alle steder, men flere steder også ramper, det er et stort plus.

BilledeASelv om pladsen er kuperet, er der både trapper og ramper, så selv rullestole m.v kan komme rundt.

Alt i alt en dejlig plads, som vi helt sikkert vil besøge igen. Men kommer man udelukkede efter sandstrand, så vil man blive skuffet. Men lad ikke dette afholde dig fra et besøg, der findes masser af strande i nærheden som er bedre og som man helt sikkert også kan finde et sted og smide kludene på, så man kan få et dukkert.

NF Aalborg (Aalborg Camping og Vandrehjem)

Den anden naturistplads som vi besøgte var Naturistforeningen Nordjyllands plads i Aalborg. Pladsen ligger skønt og rigtig godt hvis man er til bynær camping, men stadig nær kyst og med masser af ro.

Selve campingpladsen ejes af Aalborg camping og vandrehjem (U3z).

Pladsen indeholder både en naturistdel og en textildel, men begge er adskilte og ikke noget som man bemærker. Reception, check in, kiosk m.m til både Naturistplads, Textilplads og vandrehjem foregår centralt ved indgangen til pladsen.

Billede8Receptionen ved indgangen til både campingplads og vandrehjem.
Vandrehjem og hytter ligger bag receptionen og hytterne ligger i forlængelse af receptionen, som det kan ses i baggrunden på billedet ovenfor.

Vil man på campingpladsen, så drejer man blot til venstre når man har check’et ind. Kort efter man har drejet er det blot at holde til venstre for at komme ind på naturistpladsen, og textilpladsen ligger lige for og til højre.

Billede9Naturister til venstre og textiler til højre.
Når man skal ind på naturistpladsen, har man valgt og sætte en port i, med en kodelås. Så her er det blot en port og ikke en bom, ikke den store forskel.

Billede10Porten ind til Naturistdelen.
Har man været på Aalborg Camping og hytteø – bemærk der ligger to campingpladser på Skydebanevej, ret tæt på hinanden, den ene hedder Aalborg familie Camping og denne her hedder Aalborg Camping og Hytteø – så vil man måske nok have fået en oplevelse af de mere negative, i hvert fald mht. rengøring m.v. men lad dig ikke skræmme af dette! – Selv om Aalborg Camping og Hytteø driver pladsen, så er det Naturistforeningen Nordjylland, der selv står for rengøring m.m på Naturistdelen, hvilket tydeligt ses, her er pænt og rent.

Selve pladsen er lavet som en hestesko, og der er små hyggelige lommer på begge sider af vejen. Der er som sådan ikke nummeret pladser, man skal blot huske og overholde de 3 meter i sikkerhedsafstand.

Billede11Masser af små hyggelige lommer, hvor man både kan finde sol, skygge m.m
Lige ved indgangen til pladsen ligger servicebygningen, den indeholder toiletter/handicaptoilet, bad og køkkenfaciliteter. Indgang til disse er fra selve naturistpladsen, og det er kun naturisterne der har adgang her, så man behøver ikke gå udenfor porten for at komme fx i bad, og man behøver heller ikke tage tøj på.

Billede12Servicebygningen med indgang fra naturistdelen. Her finder du toiletter, bad og køkken.
Naturistforeningen Nordjylland der holder til på pladsen, har ligeledes fået lavet nogle super gode og hyggelige faciliteter ud over dem der findes i servicebygningen.

Her finder man både vildmarkskar, sauna og fælleshus/terrasse. Selv om faciliteterne er i mindre format, så fungere det fint. Grunden til formatet er helt enkelt lokalplan m.v hvor det ikke er tilladt og bygge større.

Billede13Det lille fælleshus med terrasse, saunaen i baggrunden og vildmarkskarret i forgrunden.
Billede14En af de helt små saunaer, men velfungerende.

Billede15Vildmarkskar og terrasse i skøn forening.
Vi var så heldige og ankomme, samme eftermiddag, som man skulle have ”Vildtaften” på pladsen, vi blev inviteret med, og fik en fantastisk aften, med nogle søde mennesker. En del af dem var faktisk nogle herfra Kysing.

Campingpladsen ligger meget centralt, når man går lige ud af pladsen, går man mere eller mindre direkte ud på marinaen ved Aalborg.

Billede16Marinaen ligger lige udenfor pladsen.
Er man til byliv, så er der under 3 km ind til centrum, og der går masser af busser lige ved campingpladsen. Og skulle lysten være til en slentretur gennem den berømte Jomfru Ane gade, så er det også tæt på, da turen til fods er på lige godt 3 km (den kan jo selvfølgelig godt blive noget længere hjem), skulle man få den utænkelige tanke at man på vejen hjem, da lige skal prøve og ”ride på tyren”, så lad vær, for det første så er den temmelig høj, og svær at komme op på – og kan give nogle slemme blå mærker og knubs, og dernæst så holder politiet gerne et vågnet øje med lige netop denne, omkring lukketid for værtshusene.

Det samme gælder for centrum, her kan man også gå ind, tage en bybus eller køre selv, det hele er meget tæt på.

Campingpladsen kan ikke tilbyde en strand, men til gengæld så kan man godt få en dukkert – dog med badetøj på – det kan man i Aalborg friluftsbad, som ligger lige 500m henne ad vejen, så man kan let gå dertil. Det er saltvand man pumper ind og renser. Og den sidste krølle – det er fuldstændig gratis. Så den eneste ulempe er at man skal have badetøj på.

Alle naturister ved godt at den nøgne krop altid tiltrækker sig opmærksomhed på den ene eller anden måde, og når man nu placere en naturistplads nærmest inde midt i byen, så kunne man måske godt forvente en del ”nysgerrige øjne”, men nej. Campingpladsen er omkranset af træer og læbælter og meget ugenert. Det er naturligvis også derfor man har lavet løsningen med porten, og det fungere rigtig godt. Har man prøvet og campere i fx Tyskland, er det jo meget normalt med porte osv. som adgangsdør til pladserne, så det er der ikke så meget anderledes i.

Det er helt sikkert en plads vi gerne besøger igen.