taetningsliste mini heki tvangsudluftning

Forskellen på med og uden udluftning, på en Mini Heki, er - ud over prisen - en gummiliste. Har du en mini heki uden denne, så kan du købe listen og selv montere den. Men hvad er forskellen? - Som standard er de fleste luger monteret uden denne liste, og bruger man kun sin vogn om sommeren, ja så er det ikke noget problem. Bruger man sin vogn om vinteren eller i ydersæsonerne, så kan der, komme ret så meget kold luft ned denne vej.

Det er dog ret nemt og løse, men kan nemlig købe gummilisten løst. Prisen ligger på omkring 60 - 65 kr.

taetningsliste mini heki tvangsudluftning 1

Montering af listen er ikke svær, men man skal udstyre sig selv, med en vis portion tålmodighed, da der er nogle kringel kroge som man skal rundt om. Personligt syntes jeg det nemmeste er at starte i midten af glasset (i toppen af lugen når den er åben), og så køre til siden. Jeg har prøvet og montere nedefra og ved at ligge på siden på taget, sidstnævnte er helt sikkert favoritten.

Et lille tips her - Læg midten af gummilisten ind, mellem bøjlen og glasset, inden man begynder at montere, det gør det lidt lettere når man kommer "nedad" med listen.

taetningsliste mini heki tvangsudluftning 2

Listen skal klemmes ind i kanalen, som går hele vejen rundt, på indersiden af glasset.

taetningsliste mini heki tvangsudluftning 3

Listen er en såkaldte cellegummi liste, og har nogle hulrum, der gør at den er nem og klemme sammen. Jeg sætter den skrå ned, så den ene side er helt nede i kanalen på glasset, og så kan man klemme den lidt sammen, og dermed presse den ned, i den modsatte side.

taetningsliste mini heki tvangsudluftning 4

Her det færdige resultat.

taetningsliste mini heki tvangsudluftning 5

Når man kigger indefra, vil man kunne se, at gummilisten nu lukker ned, mod kanten af rammen. 

taetningsliste mini heki tvangsudluftning 7

Selv om vi på denne måde blokerer for noget af tvangsudluftningen, så blokeres den ikke 100%. På billedet herunder kan man se hvorledes at "buerne" på kanalen i glasset, gør at der stadig er en vis udluftning. Men på denne måde, så blæser det ikke direkte ind.

taetningsliste mini heki tvangsudluftning 6