midi heki montering kabe 1

Vi har skiftet taglugen i vores Kabe, fra en Mini Heki til en Midi Heki - Men denne gang til en Carbest Midi Heki og ikke en Dometic Midi Heki, som vi før har monteret, Den artikel kan du læse her Montering af større tagluge

Carbest lugen kommer med alle nødvendige dele, men har et lidt anderledes monteringssystem, i forhold til Dometic. Lugen kan monteres på tagtykkelser fra 25 til 60mm, med et og samme beslag. Dometic lugen skal man tilkøbe monteringssættet til, afhængig af tagtykkelsen.

Samtidig så er denne luge udstyret med LED belysning i rammen. Gasstøddæmpere til åbning, og ikke en bøjle som man har på Dometic Medi Heki. Gasstøddæmperne har også den store fordel, at lugen godt kan stå, og gynge lidt i blæsten, uden at det hammere og banker. Sidst men ikke mindst, så er den omkring 30% billigere end Dometic.

midi heki montering kabe 14

Skal man sige noget der mangler - så er der på Dometic kassen, en fin skabelon man kan klippe ud, og save efter, det er der ikke her. Det er en ret simpel ting, som der burde være.

Når man ser på opbygningen af lugen, så er det mere end svært og se forskel. Både hængsler, glas, og øvrige dele, er nærmest umuligt og se forskel på. Selv støddæmperen er samme fabrikat, som den, der sidder på Dometic lugen, der sidder i vores anden vogn.

Efter at have pillet den gamle Mini Heki ud, er det bare og få mærket op, så vi kan få lavet hullet større. Da vi har noget hul i forvejen, så er det ret let og måle ud og tegne op, og så ellers få savet. Som det kan ses herunder, så er den nye luge noget større.

midi heki montering kabe 5

Når man skal save, så kunne man frygte lidt, at loftbeklædningen vil blive flået løs, eller ødelagt. Der er her brugt en medium grov klinke på stiksaven, og det gav ikke nogen problemer overhovedet, 

midi heki montering kabe 13

De medfølgende beslag gør det legende let og spænde taglugen fast. Beslaget skubbes blot op i kanalen, og de to skruer, skrues fast og spændes til.

midi heki montering kabe 2

Er man ikke en vågen tagluge montør, så skal man lige være vågen her, for i manualen, står der absolut intet om, at de ekstra skruer skal sættes i beslaget, og skrues i loftbeklædningen. Der er udelukkende vist at man skal sætte skruer igennem beslaget og i selve lugen.

midi heki montering kabe 15

Nu er turen kommet til underparten, den er som nævnt udstyret med LED lys. Montering af underparten mod overparten, er meget let, man fjerner helt enkelt de klare dækplader over LED lysene. Når disse er fjernet kan man se skruehullerne.

midi heki montering kabe 7

Her er dækpladerne fjernet, og man ser let hvor skruerne skal bruges.

midi heki montering kabe 8

Rammen er skruet fast i fastgørelsesbeslagene til overparten, og sidder godt fast.

midi heki montering kabe 9

Et lille tip 🙋 - Normalt når man monterer en tagluge, så kradser man ofte, noget af isoleringsmaterialet ud, og sætter en træliste ind, hele vejen rundt, således at luges beslag ikke presser tagets sandwich konstruktion sammen. Men kombinationen af træpladen i loftet, og det hårde ECOprim isolering, som bliver brugt i Kabe, så er det ikke nødvendigt.

midi heki montering kabe 11

Så der bare tilbage og koble strøm til lugen og få ryddet op 😊

midi heki montering kabe 10

Og vente på sol og sommer...

midi heki montering kabe 12