Billede 1

Om vinteren, når vi ligger fast, har vi jo stadig vores ”store” trægulv fra vores Isabella Prisma til at ligge. Men om vinteren, sætter vi vores Isabella Universal 420 op. Vi kunne sagtens lade Prismaen stå, men vi vil gerne det holder længe, og det kan være hårdt ved teltet, at stå om vinteren, og vi har slet ikke brug for alt den plads, da vi er glade for at bruge vores vogn på denne årstid. En anden ting er, at på Universalen, er taget jo også noget mindre og så skråner det også, så sne lettere kan glide af. Tøsne kan være MEGET tungt.

Når Universalen skal sættes op, kan den naturligvis ikke nå ud til kanten, som det store telt gør, men det løses let ved at skrue nogle lægter i gulvet. Ved vores universal kan græskanten gå både udad og indad, da vi har fået syet stropper på udvendigt. Vi lader den gå indad, da det er det vi bedst kan lide og syntes vi får det mest tæt ved.

Når teltet er rejst, og står hvor det nu skal stå, ligger vi lægterne ud, så det passer med, at vi kan sætte stropperne fra teltet fast på fjongknapperne, eller hegnsknopperne alt efter hvad man nu er til, ligesom det store telt bliver sat fast. Ønsker man at bibeholde græskanten så den går udad, skal man bare sætte fjongknapperne/hegnsknopperne på indersiden af lægten.

Hvis man lader græskanten gå udad, så kan man blot sætte denne fast i gulvet, med skruer og en stor skive i de pløkhuller som der er i græskanten, husk dog at græskanten, må ikke strammes ud, da den skal kunne bevæge sig ved blæst (teltsoklen hvor græskanten er syet fast i, bevæger sig i vinden). Hvis man strammer græskanten ud, kan man risikere at græskanten bliver flået af.

Alternativt, kan man fylde fx nogle poser med sand, og ligge dem på græskanten, så er det mere fleksibelt.

Billede 2Her har vi sat hegnsknopper på, så vi kan sætte elastikstropperne fast.

For at få det til at stå pænt, lader vi lægten ligge imellem de lodrette ben, som står på gulvet, det gør også at benet ikke kan flytte sig. Vi har ved hvert ben, boret et lille 10 mm hul i gulvet (husk at bore helt igennem, så vand ikke kan stå i hullet så det rådner), så den lille knop på undersiden af benet, kan stå bedre fast og ikke bliver ødelagt. 

Billede 3Vi lader lægten ligge imellem de lodrette ben, så synes vi det står pænest, og der er lavet et 10 mm hul i gulvet, så den lille dut på enden af benet kan stå fast

Billede 3a

Billede 4Lægten i gavlene lader vi gå lidt længere ud end fronten, for at få et ordentligt træk i stropperne.

Vi har valgt at have dørmarkise på, så for at få den til at stå, har vi sat små stykker lægte ud fra, så dørmarkisen også kan blive spændt pænt ud, benet fra dørmarkisen står fint fast ind i hjørnet. 

Billede 5Dørmarkisen er sat fast i små stykker lægte som er skruet vinkelret ud i gulvet.

Billede 6

Ved hvert ben i fronten, har vi skruet en bøjle på, så vi kan sætte stormstroppen fast

Billede 7

Når vi så når foråret og skal have det store telt på igen, er det bare at skrue lægterne og de 3 bøjler af igen, og gemme dem til næste vinter.

Læs om mange flere tips og tricks, vintercamping og andre ting på vores hjemmeside