Vi har netop opsat Walker Atrium 300 på vores faste plads. Vi vil her kigge på både telt, opsætning og selvfølgelig også hvad der er godt og skidt.

Billede1Walker Atrium 300

Lad os først kigge på hvad det er vi har med at gøre her. Walker er en Hollandsk familieejet virksomhed, som har produceret telte siden 1954. Virksomheden har fra starten af satset på kvalitet og innovative løsninger. Walker producere teltet både i standardmål, men også specialmål, og ikke mindst, også telte til de lidt mere specielle vogne.

Walker producere fortelte i flere forskellige dybder, vi har valgt 3 meteren, da det er den som vi syntes passer os bedst. Men udvalget er stort, der findes ligeledes telte i 280, 240 og så videre i dybden.

Vi ligger fast, og vores behov passer som sagt fint med et 3 meter telt, som der ud over skal være solidt, og kunne holde til klimaet og vejrliget fra starten af marts og til slutningen af oktober. Atrium virker efter beskrivelsen som et telt der kan opfylde vores betingelser.

Teltet er lavet af Ten Cate som på den ene side er PU coated, som er let og holde ren. Taget er lavet med 260g/m2 og siderne 240g/m2. Teltet kan fås med både fiber eller stål stel, her er der valgt stålstel.

Walker kommer i et par solide papkasser med alt hvad der høre med, den ene med stænger og den anden med telt og tilbehør.

Billede2Teltet bliver leveret i et par solide papkasser som kan holde til lidt af hvert.

Når teltet pakkes ud, så kigger man selvfølgelig i brugsforvirringen og tjekker efter at alt er der. Med til dette telt følger en oversigt over stængerne, og en lille opsætningsguide. Oversigten med stængerne er ikke på dansk, men da der står mål på, burde den ikke give anledning til frustrationer.
Opsætningsvejledningen er nogle få enkle trin, hvor det vigtigste er vist, her vil man selvfølgelig altid kunne diskutere om det vil være formåls tjenstligt med lidt mere uddybning. Vi syntes personligt den er ok.

Billede3Stangoversigt og opsætningsvejledning i nogle få nemme hurtige trin. Selve opsætningsvejledningen er på flere sprog, herunder også dansk.

Med i kassen er der også en fin lille pløktaske, med forskellige ting i, igen her vil det nok være en fordel for den uøvede campist, og have en lille oversigt hvor der lige stod hvad det var, og hvor mange styk der skal være. Men alene det faktum at der er en ordentlig pløktaske med, det er dejligt.

Billede4En god gedin pløktaske med pløkker og tilbehør.

I pløktasken finder man som sagt ikke kun pløkker men også easy setup beslag, pløkelstikker, bardun, elastikker til gardinerne, flere andre småting og selvfølgelig ikke mindst pløkker.

Billede5Indholdet af pløktasken, med alt hvad der skal bruges for en grundopstilling.

Efter at have talt op, og kontrolleret at det som man nu ved skal være der, er der, kan vi komme i gang med den praktiske del. Og så dog ikke helt, for når vi tæller stængerne op, støder vi på nogle små kort stangstykker, og i pløktasken ligger der også nogle små kugler med en stykke gevindstang på. Dette er vist på stangoversigten, og her er det illustreret at dem skal man lige have samlet først. Ikke det store projekt, men alligevel nemmere og samle dem i ro og mag, end og skal bøvle med det når teltet er halvvejs oppe.

Billede6De små stangstykker og måden de samles på kan ses her i den røde firkant.

Billede7Møtrikken er her sat på gevindstykket og kugle er placeret i røret.

Billede8Og her er det hele skruet fast på hjørnestangen. Dette er noget som man kun behøver at gøre første gang teltet sættes op.

Billede8aOg sådan ser det ud når det er sat op, kugleleddet er ikke helt tosset, det giver en meget stor fleksibilitet for stangen, og den kan rykkes både op og ned uden at der sker noget ved det.

Nu er alle de indledende øvelser overstået, lad os så få teltet op.

Vi starter med at ligge stængerne ud hvor de skal være, så er det let og overskueligt og få fat i dem.

Billede9Stængerne er lagt ud, så er de lette og få fat på under opsætningen.

Billede10Teltet er kørt i skinnen, og da det lufter lidt, har vi sat stormbåndene fast i begge gavle samt en bardum i midten, så er der styr på teltet indtil det er sat rigtigt op.

Herfra er det bare og følge vejledningen og få sat stængerne på i den rigtige rækkefølge. Sider og fronter ligeledes.
Når teltet nu står og man skal til at pløkke, så er der en væsentlig detalje som man bør huske, man starter altid med at pløkke de bagerste hjørner ved vognen, men for at få teltet strammet helt ud, så er det en rigtig god ide, lige og trække teltet 5 – 7 cm længere bagud, altså faktisk lidt ind under vognen. Det gør at man får et ekstra træk i telt og stropper, og det kommer derved til at stå meget pænere.

Når teltet sættes op, og inden det kommer for højt op, så er det vigtigt at få monteret udhængsstængerne, disse er desværre ikke lavet helt så smarte, de er nemlig i et samlet stykke, og kan derfor ikke skubbes sammen og trækkes ud. Det gør at man skal have dem monteret inden teltet spændes ud. Her vil man med fordel kunne lave en to delt stang, således de var lettere og montere.

Billede10aUdhængsstængerne burde være to delte. Hvilket vil øge letheden i og få dem af og på.

Når man nu står med et produkt som dette fortelt, så tænker man altid, det var godt nok smart, eller måske i den anden grøft, det der er ikke en campist der har udtænkt det. Og sådan vil det altid være, og disse ting skal vi selvfølgelig også have med ind over.

Når stængerne skal monteres, ind mod vognen, kan det gøres på flere måder, her har vi to muligheder, enten med de medfølgende easy setup beslag, som sidder fast på teltet, og dermed giver en skruefri montering, eller man kan vælge de faste øjer, som gør at man skal skrue disse fast i vognen. Vi vælger her easy setup beslaget, som sidder fast på teltets vulstbånd.

Billede11Det medfølgende skrueløse easy setup beslag, sidder fast på vulsten som er syet fast på teltet.

Fordelen ved denne måde er at selve vulsten som er syet fast på teltet, har ca. 20mm stof inden selve vulsten, det gør at beslag kan rykkes op og ned, og som på ovenstående billede, komme ned under selve listen og ned på en plan vognside. Ulempen er at beslagene skal køres på vulsten, helt fra enden af. Når easy setup beslaget sidder hvor det skal, låser man det med den sorte knap, og så sidder det rigtig godt. Og skulle man have sat beslaget en smule skævt for hvor mange gerne vil have det, så kan man blot løsne den sorte knap, så kan man sagtens skubbe det lidt.

Billede11aDen store ulempe ved denne metode er at stangen, ikke kommer op og støtter taget på et langt stykke.

En ting som vi campister kigger meget på, er selvfølgeligt, hvor let er det og holde rent og gøre rent. Græskanten på et telt kan ret hurtig blive en beskidt sag. Hos Walker har man valgt og lave græskanten i et meget kraftigt presenningslignede materiale, som samtidig har en helt glat overflade, det er en smart og gennemtænkt detalje som burde gøre at det ikke er så svært og holde rent og i sidste ende gøre rent.

Billede12Græskant i et glat og kraftigt materiale.

Det er ikke nemt og illustrere, men en god detalje som skal fremhæves, vi ved alle at når vi campere i det danske klima, så er kulde og træk noget af det som man er nødt til at tage højde for. Her har Walker ladet græskanternes ender få lidt ekstra længde, så de faktisk går ind over hinanden i og ved samlingerne, det er smart og rigtig godt.

Billede12aEt godt overlæg på græskanten, som gør at det er let og lave tæt.

Når nu teltet skal stå op i en hel sæson, så er det vigtigt at det for det første er spændt ordentligt ud, men også at det er forsynet med tilstrækkeligt barduner.
På begge gavle af dette Walker fortelt er der sat to kraftige click on beslag, hvortil man kan montere stormbånd (stormbåndene købes separat), det er en rigtig god ide, da det støtter teltet rigtig meget.

Billede12Stormbånd som bliver monteret på begge gavle, en god ting til støtte og stabilitet for teltet.

Stormbåndene er som sagt ikke medleveret udstyr men købes separat, de leveres med to bånd og to meget kraftige stålpløkker, som kan holde til lidt af hvert.
På begge gavle og begge fronter, er der ligeledes monteret disse stormtrekanter, hvori man kan montere en bardun til støtte for teltet. Når man støber disse, så burde man nok støbe dem med en D ring i, således at man kan montere en pløkstrop i, hvilket gør at gavlen stadig kan bevæge sig, men alligevel bliver støttet.

Her burde der være en D ring i, i stedet for det runde øje, så kunne man uden problemer bruge de samme pløkstropper som teltet bliver pløkket med.

En detalje som skal med – den er måske i bagatel afdelingen, men den er godt tænkt. Kig på græskanten på nedenstående billede, for at den ikke skal ”løbe” har man svejst en presningsring i, og klippet den op i denne, det er godt tænkt, det er en super god og holdbar løsning.

God og gennemtænkt løsning i hjørnerne.

Opspænding af teltet er vigtigt for dets levetid, derfor må vi sige det undre os meget at man kun medlevere 5 tagstænger. Vores vogn er en 560, og med kun én tagstang i enderne, så kommer der altså bare små rynker i taget. Disse kunne uden problemer have været undgået hvis der havde været 2 ekstra tagstænger, således at man kunne få lavet teltet mere bredskuldret. Man kunne selvfølgelig bare tage de 2 stænger som sidder midt mellem midterstangen og siderne, men så bliver spændet for langt, og der vil være en fare for at der danner sig søer af regnvand på taget.

Billede16En ekstra tagstang i gavlene have udlignet så der ikke havde været tagrynker.

Gardinopsætningen, den er til gengæld ekstrem nem og lige ud af landevejen, på teltet er der allerede syet en kanal på, som man blot hægter gardinerne i.

Billede17aLet og smidig opsætning af gardinerne, det tager ikke lang tid.

Der er nok også mange der vil sige, når de er lette og få på, så falder de også lette af, men nej det gør de ikke, og det er der en grund til, man har nemlig nede i kanalen, sat en lille kant, og på selve krogen, som sidder på gardinet, lavet en modhage, der gør at de pænt bliver hvor det skal. Så bliver det ikke mere enkelt.

Billede18Modhage på krogen der gør at den bliver hvor den skal.

Vi er meget glade og positive for teltet. En af de ting som vi har bemærket er det meget store lysindfald som er er i teltet, det er helt utroligt lyst, hvilket vi syntes er dejligt. Samtidig så er design og farverne noget som tiltaler os.

Teltet, samt udstyret her er udlånt af Sørens Camping i Herning. Sørens Camping erbeliggende i Herning og har et bredt udvalg af både campingvogne og udstyr til disse, herunder Walker fortelte. Hos Sørens Camping finder man også et bredt udvalg af Camp-Let teltvogne, Euro trailere m.v. Se mere på www.scamping.dk

Læs også: Walker Atrium 300, Del 2 – Første del af sæsonen | Walker Atrium 300 – Del 3