Vintersæsonen står for døren, og da vi kun skal bruge teltet som entre for fodtøj og parkering til Karins el scooter, har vi valgt og sætte et Isabella Winter på. Som navnet antyder, er det et telt der direkte er lavet til vinter/helårsbrug.

Billede1Isabella Winter opsat og klar til brug på meget kort tid.

Teltet er som sagt direkte lavet til vinter/helårsbrug. Teltdugen består af PVC/Polyester, som både er stærkt og glat, hvilket giver en meget smudsafvisende og glat overflade, som også gør at sneen lettere glider af, den skrå tagflade og dermed forhindre at en større mængde sne ophober sig på taget.

Alt er på bedste Isabella vis, samlet det som kan leveres samlet, med udførlig brugsanvisning og alle de ting som skal bruges. Herunder naturligvis også matchende gardiner i moderne design.

Teltet sættes meget let op, man kan uden problemer gøre det som enkeltperson. Der følger som altid til Isabellas produkter en fin vejledning med.
Når man sætter støttestangen ind mod vognen op, kan man med fordel vende de 2 click profiler med åbningen hver sin vej, så holder de bedre på.

Billede2
Click profilerne med åbningen hver sin vej.

For at være sikker på at stangen bliver stående og ikke glider ud, i fx blæsevejr, så er det en rigtig god ide, enten og pløkke stangen direkte i foden, eller sætte et stykke snor om stangen, og pløkke denne fast fx ind under vognen.

Billede3
Støttestangen ind mod vognen bliver fastholdt af pløkker, så den ikke flytter sig.

Da stangsættet er zinox eller stålstænger om man vil, så er det klart at det vil give kondensvand, det samme kan tagdugen gøre. Kondensvand kan ikke undgås når vi snakker vintercamping, de temperaturforskelle der kan være, og vekslen mellem kulde og varme, vil helt uundgåeligt danne dette.

Billede4

Tagdug og stålstængerne som helt uundgåeligt vil danne kondensvand

Det er selvfølgelig ikke så rart og træde ud i sin entre, og få våde sokker, men det er der heldigvis råd for, Isabella tilbyder til rigtig mange af deres telte et såkaldt termotag. Termotaget isolere ikke meget, og er ikke et tag der er tommetykt, det er derimod et stykke imprægneret stof, som man montere under tagdugen og stængerne, og når disse så afgiver kondensvand, bliver dette ledt ud til fronten af teltet og drypper ned der. På den måde kan man holde gulvet tørt og fri for kondensvand. Bemærk at termoloft er ekstraudstyr.
Termotaget monteres let med de medfølgende kroge, som sættes i vulstbåndet i taget. Det letteste er og sætte disse kroge i vulsten, inden man kører teltet i skinnen. Skulle man være så uheldig og glemme at sætte disse på, så kan man let med en skævbider, klippe vulsten over et enkelt sted, og vride vulstbåndet til hver sin side og skubbe krogene på.

Billede5Termotag monteret i teltet.

Billede6Kondensvandet bliver ledt ud til fronten og drypper ned her.

I vintersæsonen kan der let forekomme meget stærk blæst, så selv om teltet ikke er så stort, så er det naturligvis nødvendigt og få sat det godt fast, både stel og dug. Indvendigt har vi valgt og bruge Isabellas stormsikring, som består af en lang jernpløk og tilhørende strop. Vi har et i hvert fronthjørne og har dermed en god stabil sikring af stellet.

Billede7Stormsikringen til stangsættet

Nu er stangsættet sikret for vinteren, men dugen skal naturligvis også sikres godt. Isabella har været så smarte og sy Typhoon opspænding holdere på teltet. Det giver en god stabil base for bardunen.

Billede8Typhoon opspændings holdere

De fleste sætter bardunen fast i stroppen, og ligger løkken omkring pløkken. Det gør så bare at hvis man hammer pløkken helt i, så kan man ikke efterspænde bardunen. Dette kan man løse ved at vende bardunen en ½ omgang.

Billede9Bardunen er her vendt en ½ omgang, således løkken er øverst.

Det gøres let ved at binde den lille knude op som sidder på bardunens lås, træk den opbundne ende igennem hullet i Typhoon holderen, og bind den igen i bardunens lås, du kan nu efterspænde bardunen selv om pløkken er slået helt i. Efterfølgende kan man blot lade bardunen sidde på teltet, så er den altid klar til brug.

Billede10
Bardunen hvor den lille knude skal bindes op.

Da teltet er et vintertelt, er der naturligvis også udvendig græskanter. Græskanterne er beregnet til at man dækker dem med sne, som så giver en god tæt græskant, når man som vi gør her, slår op og der ikke er noget sne, og hjørnerne fx vil blæse op, så kan man enten finde et par sten og ligge på, og skulle man ikke lige have det ved hånden, kan man altid tage et par fryseposer, fylde dem med vand og ligge dem på hjørnerne indtil der kommer sne.

Billede11Hjørnerne på de udvendige græskanter kan godt løfte sig ved blæst.

Så er vi klar til vintersæsonen.

Læs del 2 her På tur med Isabella Winter - Del 2