Mange har oplevet at køleskabet i campingvognen har givet op, og ikke vil køle nok. På vores sommerferie 2015, gav køleskabet i vores kørevogn mere eller mindre op, det kørte fint i 4 døgn, og havde ikke nogle problemer selv om udetemperaturen var omkring 30 grader, men pludselig kunne vi ikke få det under 12 - 13 grader. Det er noget skidt da det kan give fordærvede fødevare og i sidste ende give en alvorlige omgang mavepine.

Billede1En effiktiv løsning til køling af fødevarene når man er på tur.

Vi har valgt denne køleboks, en Waeco CFX40. Det er en 38 liters kompressorboks. Boksen har nogle rigtig smarte features som gør den meget attaktiv. Fx har den nogle mål der gør at man rent faktisk kan få den ind i campingvognen ad en normal dørbredde.

Boksen kan køre både på 12/24V og 230V. Hvilket vil sige, at hvis man fx har solceller på sin vogn, kan man køre boksen via et cigartænderstik. Man kan selvfølgelig også koble boksen til et cigartænderstik i bilen. Skulle bilen være lavet så den ikke slukker for cigartænderstikket når du stopper motoren, så er der ikke noget og frygte, boksen er forsynet med en 3 trins batterivagt. De 3 trin beskytter batteriet mod afladning, så du ikke pludselig står med en bil der ikke kan starte.

I batterivagtens LOW modus kobler den fra ved en spænding på 10,1V og slår til igen ved 11,1V (på 12V). I MED modus kobler den fra ved 11,4V og gentilkobler ved 12,2V. I modussen HIGH kobler den fra ved 11,8V og gentilkobler ved 12,6V. Det anbefales og bruge HIGH modussen.

Køleboksen er forsynet med kompressor, og er velegnet til både camping og sejlads og meget andet. Den er designet således at den kan holde til at stå med en hældning på 30 grader konstant, og stadig virke optimalt. Det at boksen er forsynet med kompressor, gør at den kan køle/fryse uanset udenoms temperaturen. Temperaturintervallet den arbejder i er +10 grader og ned til -22 grader. Vi lavede en lille test - der var 16 grader i boksen, vi satte den til -22, i løbet af 45 minutter var den på -22 grader, det er imponerende.

Mange kølebokse køre thermoelektrisk drift, når de er tilsluttet 12V, det gør denne her ikke, den køre på kompressoren både på 12V og 230V, hvilket er med til at gøre den uhyre effiktiv når man er på tur, idet den kan fryse ned til -22 grader også på 12V.

Billede2Med til boksen er der både 230V og 12/24V kabler - i sidstnævnte er der ligeledes indbygget sikring for overbelastning.

Selv om det "kun" er en køleboks, så er der tænkt over tingene og der er lavet nogle smarte og innovative løsninger. Fx så er der lys i boksen, lille svalerum, kurven i det store rum er lige til at tage ud, og ikke mindst, så kan skillerummet tages ud. Låget kan også vendes hvis man skulle ønske det.

Billede3Smarte detaljer som lys og kurv med udtageligt skillerum.

En anden ting som er virkelig genial, den er simpel og lige til højrebenet, der er bare ikke mange andre der har fundet på det, nemlig en simpel lille bundprop, så når du har afrimmet boksen, eller der er spildt noget ved et uheld, så er det let og få det ud gennem hullet i bunden.

Billede4Simpel men smart detalje, så behøver man ikke tørre op men kan nøjes med at hive bundproppen.

Billede5Køleboksen er forsynet med kraftige håndtag, der klapper ind, når de ikke er i brug. Håndtagene er god og ergonomiske og lette og holde ved. 

Selve styringen af køleboksen er lige så simpel og intuitiv som resten. På det lille digitale display kan man vælge om man vi have temperaturen i grader eller Farenheit. + og - skruer op og ned. Letter kan det vidst ikke være. Displayet viser den aktuelle temperatur i køleboksen.

Billede6Let og intuitivt display og styring af alle funktioner.

Støjniveauet på en køleboks, som skal med på tur, er naturligvis en vigtig detalje. Støjniveauet på denne er 45db hvilket ikke er meget, og man hører den stort set heller ikke.

Af andre små nyttige funktioner kan nænves at boksen er udstyret med en USB udgang, så du kan lade mobilos eller andet udstyr der kan lade op via USB.

Boksen er en A++ og strømforbruget på køleboksen er opgivet til 64KWh/år.

Målene på boksen er 692 x 461 x 398mm (L x H x B) og vejer totalt 18,5kg.

Vi har valgt og tilkøbe et stativ til køleboksen, det kan let klappes helt sammen, og fylder ikke meget. Men udpakket løfter det boksen op fra gulvet, og giver en noget mere behagelig højde. Samtidig beskytter det boksen hvis man har den til at stå i fx forteltet, så der ikke så let kravler fx dyr osv op på boksen eller ind i ristenene til kompressoren. Men også hvis der skulle komme en kraftig byge.

Billede7Køleboksen på stativet, giver en god arbejdshøjde og beskytter mod insekter, dyr og vand.